Μην αγνοήσετε την εμφάνιση των κονδυλωμάτων!

14:56 8/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Προστατεύστε τον εαυτό σας αλλά και τον ερωτικό σας σύντροφό έγκαιρα.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων σίγουρα θα εκτεθεί σε έναν από τους τύπους του ιού HPV από τη στιγμή που υπάρχει ενεργή σεξουαλική ζωή. Δεν μολύνονται όμως όλοι, ούτε εκδηλώνουν κονδυλώματα όλοι. Πιο επιρρεπείς στην μόλυνση είναι τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, πιο ευάλωτοι είναι όσοι έχουν συχνές εναλλαγές ερωτικού συντρόφου, καθώς, ακόμη και αν δεν αμελούν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό, αυτό δεν τους προστατεύει 100%.

Τα κονδυλώματα μπορεί να

είναι επίπεδα ή να προεξέχουν από το δέρμα, μικρά στο μέγεθος του κεφαλιού καρφίτσας ή μεγαλύτερα, μεμονωμένα ή σε ομάδα. Συνήθως έχουν ανώμαλη επιφάνεια και το χρώμα τους είναι στο χρώμα της επιδερμίδας ή απαλό ροζ, και μοιάζουν με την όψη του κουνουπιδιού σε μικρογραφία.

Αν έχετε την παραμικρή υποψία πως έχετε κονδυλώματα, άμεσα επισκεφθείτε δερματολόγο-αφροδισιολόγο έτσι ώστε να σας εξετάσει. Εκτός από την περιοχή των γεννητικών οργάνων, μπορεί να εμφανιστούν στον πρωκτό αλλά και στη στοματική κοιλότητα. Είναι σημαντικό να γίνει έγκαιρα η διάγνωση αλλά και η ταυτοποίηση του τύπου του ιού με το HPV DNA test. Η εξέταση αυτή ανιχνεύει το γενετικό υλικό (DNA) του ιού HPV από δείγμα κυττάρων. Η συνδρομή της μοριακής βιολογίας στην ταυτοποίηση του ιού είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο τύπος προσδιορίζεται με την μέθοδο της πολλαπλής πολυμεράσης (Multiplex) PCR και του μοριακού υβριδισμού. Με έκπλυμα από το στόμα, με επίχρισμα από τον πρωκτό, το αιδοίο και την ουρήθρα μπορεί με αυτόν τον τρόπο να γίνει η ταυτοποίηση 37 τύπων HPV, ανάμεσα σε αυτούς και οι 6, 11 (υπεύθυνοι για τα οξυτενή κονδυλώματα) και οι 16, 18 (υψηλού κινδύνου για καρκινογενέσεις).

Το Laser CO2 είναι η πιο εξελιγμένη μέθοδος αφαίρεσης των δερματικών κονδυλωμάτων καθώς εκτός του ότι είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία, εκριζώνει όλα τα υπάρχοντα κονδυλώματα σε μία συνεδρία. Γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι αναίμακτη, χωρίς πόνο και χωρίς να αφήνει ουλές. H δέσμη του laser CO2 στοχεύει μόνο στη βλάβη αφήνοντας ανέπαφο τον γύρω υγιή ιστό.

Η εξάχνωση των κονδυλωμάτων με Laser υπερτερεί έναντι των άλλων μεθόδων διότι είναι ανώδυνη, έχει άρτιο αισθητικό αποτελέσμα χωρίς σημάδια ή ουλές και γρήγορη αποθεραπεία. Επιπρόσθετα, η δέσμη του Laser μπορεί να περάσει μέσω κολποσκοπίου. Με αυτή την τεχνολογία η χειρουργική προσέγγιση είναι απόλυτα ακριβής ενώ ανακαλύπτονται και εξαχνώνονται και μικρότερες σε μέγεθος αλλοιώσεις, που θα πέρναγαν απαρατήρητες στην κλινική επισκόπηση. Η χρήση Laser διοξειδίου του άνθρακα μέσω του κολποσκοπίου συνίσταται ως εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία για τα κονδυλώματα κόλπου, τραχήλου, ουρήθρας και πρωκτικού σωλήνα.

Ιατρική ομάδα Medi Center

www.medi-center.gr

τηλ.: 2111088444

The post Μην αγνοήσετε την εμφάνιση των κονδυλωμάτων! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα