Μια φορά το χρόνο, η βλακεία φτάνει στα όρια της

Το μάθαμε, το είδαμε αλλά δεν το συνηθίσαμε ακόμη. Οι εικόνες που έρχονται κάθε χρόνο από το ετήσιο φεστιβάλ για χορτοφάγους στο Πουκέ δεν χωνεύονται εύκολα. Αλλά κυρίως δεν χωνεύεται η βλακεία όλων όσων συμμετέχουν στη γιορτή.

Μια γιορτή με ευγενή κίνητρα που έχει σαν στόχο την κατανάλωση του κρέατος αφού όπως πιστεύουν η αποχή από το κρέας και κάθε είδους διεγερτικό κατά τη διάρκεια του ένατου μήνα του σεληνιακού ημερολογίου της Ασίας θα επιφέρει την καλή υγεία και την ψυχική ηρεμία.

Σύμφωνα με το μύθο όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 150 χρόνια όταν ένας περιπλανώμενος κινέζικος

θίασος που πήγαινε για παραστάσεις σε ένα δημοφιλές τουριστικό νησί 840 χιλιόμετρα νότια της Μπανγκόκ, προσβλήθηκε από ελονοσία. Μετά όμως από μια αυστηρή χορτοφαγική διατροφή, ο θίασος θεραπεύθηκε πλήρως.

Την τελευταία δεκαετία, η γιορτή έχει γίνει πολύ δημοφιλής κι ίσως γι αυτό όσοι συμμετέχουν προσπαθούν κάθε χρόνο να ξεπερνά ο ένας τον άλλον σε ακρότητες.

Διαπερνούν τα μάγουλα τους σαν σουβλάκι με σπαθιά, όπλα ή ακόμη και ομπρέλες, ενώ άλλοι πατούν με τα πόδια σε αναμμένα κάρβουνα, κάνουν μπάνιο σε καυτό λάδι ή ανεβαίνουν σκάλες με λεπίδες!

Όλο αυτό δεν ακούγεται απλά επικίνδυνο, αλλά είναι κιόλας αφού δεκάδες άνθρωποι τραυματίζονται σοβαρά από αυτό το αιματηρό και ανατριχιαστικό έθιμο.

Ευτυχώς εκεί τα όρια της ανθρώπινης βλακείας δοκιμάζονται μια φορά το χρόνο.

The post Μια φορά το χρόνο, η βλακεία φτάνει στα όρια της appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα