Μέρκελ σε πρόσφυγες: Μόλις τελειώσει ο πόλεμος γυρίστε πίσω

Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα στο εσωτερικό, η Άνγκελα Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι όσοι Ιρακινοί και Σύροι ζητούν άσυλο στην Γερμανία θα πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους μόλις τελειώσουν οι ένοπλες συγκρούσεις.

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την ενσωμάτωση των προσφύγων, επισήμανε η Μέρκελ, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τους έχει δοθεί άδεια παραμονής για ένα περιορισμένο

χρονικό διάστημα.

«Πρέπει να πούμε στους ανθρώπους ότι αυτό είναι ένα προσωρινό καθεστώς παραμονής και ότι περιμένουμε πώς όταν θα υπάρξει ξανά ειρήνη στη Συρία, όταν θα έχει ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, θα επιστρέψετε στις πατρίδες με τη γνώση ότι έχετε κερδίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος σε μια συνάντηση με μέλη του κόμματός της (CDU).

Μάλιστα, επικαλέστηκε και στοιχεία για τους πρόσφυγες από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας σύμφωνα με τα οποία το 70% των ανθρώπων αυτών έχει επιστρέψει στις πατρίδες τους.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του επικεφαλής του CSU, του κυβερνητικού εταίρου του CDU, Χορστ Σεεχόφερ ο οποίος απείλησε να παραπέμπψει στα δικαστήρια την κυβέρνηση αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του για περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Επανέλαβε δε την σημασία της καλύτερης φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προειδοποίησε για τις συνέπειες από ενδεχόμενη αποτυχία της Ζώνης Σένγκεν.

Όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να συμμερίζονται την ανάγκη για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, σημείωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε ότι αυτό είναι απαραίτητο και για λόγους ασφαλείας. Η Καγκελάριος εξέφρασε την απογοήτευσή της για την συνεργασία εντός ΕΕ, για την οποία ωστόσο διευκρίνισε δεν υπάρχει εναλλακτική, διότι μια αποτυχία της Ζώνης Σένγκεν και το κλείσιμο εθνικών συνόρων θα είχε αρνητικές συνέπειες για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η κυρία Μέρκελ δήλωσε ακόμη ότι κατανοεί το γεγονός ότι κάποιες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να αναλάβουν εξίσου μεγάλο βάρος στην προσφυγική κρίση με την Γερμανία, αλλά σημείωσε ότι, αν ένα κράτος-μέλος δεν επιθυμεί να δεχθεί κανέναν μουσουλμάνο, αυτό αποτελεί παραβίαση της κοινής αντίληψης αξιών.

«Το γεγονός ότι μια Ευρωπαϊκή Ένωση 500 εκατομμυρίων δεν μπορεί να δεχθεί ένα εκατομμύριο Σύρους, δεν το καταλαβαίνω. Δεν δίνει καλή εικόνα για την ήπειρό μας», δήλωσε η κυρία Μέρκελ.

The post Μέρκελ σε πρόσφυγες: Μόλις τελειώσει ο πόλεμος γυρίστε πίσω appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέρκελ, Μόλις,merkel, molis