Μεγάλη νίκη Τσάβες στη Βενεζουέλα

Με ποσοστό 54% ο Ούγκο Τσάβες κέρδισε τις εκλογές της Κυριακής στη Βενεζουέλα, επανεξελέγη στην εξουσία και ενθουσίασε τους οπαδούς του.

Ο πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, κέρδισε τις εκλογές

που διεξήχθησαν την Κυριακή, με ποσοστό 54% των ψήφων, έναντι του 45% του αντιπάλου του, Ενρίκε Καπρίλες, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι υποστηρικτές του Τσάβες, είχαν ξεκινήσει από νωρίς τους πανηγυρισμούς, ενώ ανέμεναν τα αποτελέσματα των εκλογών. Πολλοί από τους υποστηρικτές του Τσάβες δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, πανηγυρικά μηνύματα πριν ακόμα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, είχε αναρτήσει “Η τέλεια νίκη! Η πατρίδα κέρδισε“.

“Ήταν μια τέλεια μάχη από κάθε άποψη και μια τέλεια νίκη”, επισήμανε ο Τσάβες μιλώντας τους υποστηρικτές του από το προεδρικό μέγαρο. “Δώσαμε ένα μάθημα στον κόσμο”, τόνισε. “Δεσμεύομαι κάθε ημέρα να είμαι καλύτερος πρόεδρος απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια“, επισήμανε.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας Ενρίκε Καπρίλες συνεχάρη τον Ούγκο Τσάβες για τη νίκη του. “Θέλω να συγχαρώ τον υποψήφιο, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ούγκο Τσάβες“, δήλωσε ο Καπρίλες από το αρχηγείο της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους περισσότερους από έξι εκατομμύρια ανθρώπους που τον ψήφισαν, δίνοντας του περίπου το 45% των ψήφων.

Σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά, χωρίς επεισόδια.  Ο Τσάβες, που είχε δηλώσει πως θέλει να κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 70%, θα ορκιστεί πρόεδρος στις 10 Ιανουαρίου. Ο Τσάβες επανεξελέγη για άλλα έξι χρόνια στην προεδρία με ποσοστό 54,42% έναντι 44,97% του αντιπάλου του. Η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές έφτασε το 80,94%, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα