Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου οι 12.500 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα -Τι φέρνει το νέο κύμα αλλαγών

11:06 5/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Aισιοδοξία ότι ο στόχος της διαθεσιμότητας για 12.500 υπαλλήλους έως το τέλος Σεπτεμβρίου, θα επιτευχθεί διατύπωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκπομπή του MEGA.

Τα υπουργεία κατά βάση ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωση που είχαν αναλάβει απέναντι στον πρωθυπουργό, είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι πλέον έχει τεθεί σε πορεία ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το πώς θα επιτευχθεί ο κεντρικός στόχος της χώρας, που είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι έως τα τέλη του

Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 4.200 υπάλληλοι από τα τέλη Ιουλίου, έχει ήδη παρθεί η απόφαση για άλλους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς, οπότε -όπως είπε- απομένει ένας αριθμός περίπου 6.000 υπαλλήλων έως τους 12.500, που είναι ο στόχος.

Σημείωσε ότι υπάρχουν υπάλληλοι, που μπήκαν στο πρώτο κύμα της κινητικότητας, επανατοποθετήθηκαν και δήλωσαν πιο ικανοποιημένοι από τη νέα θέση εργασίας, που τους προτάθηκε.

«Ένα υπουργείο μπορεί να έχει πλεονάζον προσωπικό σε μια κατηγορία υπαλλήλων αλλά μπορεί να έχει ελλείψεις σε μια άλλη. Η κινητικότητα είναι μια δυναμική διαδικασία στην οποία κάποιος προσφέρει εντός εισαγωγικών υπαλλήλους, μπορεί και να πάρει υπαλλήλους διότι όπως έχουμε πει η πλειοψηφία των υπαλλήλων που θα μπουν σε αυτήν τη διαδικασία θα επαναπορροφηθούν [...]. Έχει ήδη γίνει μια πρώτη κινητικότητα, περίπου 2.000, κάτι λιγότερο από 2.000 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι επανατοποθετήθηκαν, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα, δηλώνουν σήμερα πιο ικανοποιημένοι σε σχέση με τις δουλειές τις οποίες είχανε» διευκρίνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα