Με κοντό μαλλί ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για ανάγκες θεατρικής παράστασης!

Back to basics ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος ερμηνεύει ξανά τον Μοσχίονα, 20 χρόνια μετά!

Τον ίδιο ρόλο είχε ερμηνεύσει και στο ξεκίνημά του, το 1993, έναν ρόλο που απαιτούσε υποκριτικές και ερμηνευτικές ικανότητες, ταλαντευόμενος μεταξύ υποκριτικής και τραγουδοποιίας. Τότε είχε μόλις αποφοιτήσει από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και δεν είχε ακόμα αποφασίσει ποιον δρόμο να ακολουθήσει. Τελικά τον κέρδισε το τραγούδι.

Το έργο που έκανε το Αλκίνοο Ιωαννίδη να κουρευτεί δεν είναι άλλο από την «Σαμία» του Μενάνδρου, με την αναβίωση του οποίου ο

Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επανέρχεται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις 18 και 20 Ιουλίου, έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας. Η παράσταση είναι ένα «πολύχρωμο κωμειδύλλιο με άσματα» όπου πρωταγωνιστούν και πάλι έπειτα από 20 χρόνια οι: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Κώστας Δημητρίου, Σπύρος Σταυρινίδης και Σταύρος Λούρας, ενώ τον ομώνυμο ρόλο υποδύεται η Στέλλα Φυρογένη.

Το έργο είναι σε ελεύθερη απόδοση των Γιάννη Βαρβέρη και Εύης Γαβριηλίδη και αποτελεί ένα από τα τέσσερα σωζόμενα έργα του αρχαίου συγγραφέα της Νέας Αττικής Κωμωδίας Μενάνδρου.

Το έργο πραγματεύεται τις ερωτικές σχέσεις του πλούσιου πατέρα Δημέα με την εταίρα Χρυσηίδα, καθώς και τις σχέσεις του γιου του, Μοσχίονα, με μια φτωχή γειτονοπούλα.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης σε σημείωμά του μετά την πρεμιέρα του έργου στη Λευκωσία εκτός των άλλων αναφέρει: «Όσο σπούδαζα στο Εθνικό Θέατρο, τις καλοκαιρινές νύχτες ξάπλωνα σε μια κουβέρτα, κάτω από τα δέντρα της Επιδαύρου (μέχρι σήμερα, όποτε πηγαίνω, κατασκηνώνω). Τη μέρα, στη ζούλα, έμπαινα να δω πρόβα. Τα απογεύματα, τρύπωνα από νωρίς, βλέποντας το φως να γέρνει, νιώθοντας τις αρχαίες πέτρες να δροσίζουν, περιμένοντας το σκοτάδι που θα φώτιζε, με την αρχή της κάθε παράστασης, τον κόσμο όλο. Όσο κι αν αγαπήσει, χαρεί, πονέσει, τραγουδήσει, ταξιδέψει ή προσευχηθεί κανείς, η εμπειρία αυτή παραμένει ανεκτίμητη!»

Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας, χορογραφίες: Ισίδωρος Σιδέρης, μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα