Με φιδίσιο κορμί οι δισέγγονες του Ελευθέριου Βενιζέλου διαπρέπουν ως χορεύτριες [εικόνες]

Οι δισέγγονες του εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου διαπρέπουν στην Αμερική ως χορεύτριες και ακροβάτισσες ενώ είναι γνωστές ως Venizelos Sisters.

Η Άννα και η Αιμιλία παρόλο που φέρουν το βαρύ επώνυμο της εγχώριας πολιτικής σκηνής δεν θέλησαν να ακολουθήσουν τα βήματα του προπάππου τους. Οι κόρες του Νικήτα Βενιζέλου, αγαπημένου εγγονού του Ελευθερίου Βενιζέλου (γιου του Κυριάκου Βενιζέλου και της Μαρίκας Ρούσου, που διετέλεσε βουλευτής Χανίων και Α’ Αθηνών, αλλά και αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων), μεγάλωσαν μαζί με την μητέρα τους στις ΗΠΑ και ασχολήθηκαν από μικρές με τη γυμναστική και το χορό.

Σύμφωνα με Τα Παραπολιτικά, η Άννα Βενιζέλου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και μόλις τελείωσε άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στο Ecole Nationale du Cirque, στο Μόντρεαλ του Καναδά, και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Emerson College της Βοστόνης, ενώ ειδικεύτηκε στη γιόγκα και στα ακροβατικά. Από το 2004 μέχρι το 2007 συνεργάστηκε με το παγκοσμίου φήμης Cirque du Soleil.

Η Αιμιλία Βενιζέλου έχει εκπαιδευτεί στις εναέριες δεξιότητες στο Circus, Κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, με σπουδές στον κλασικό και μοντέρνο χορό σε διάφορα στούντιο της Νέας Υόρκης. Οι δύο αδερφές δημιούργησαν την δική τους εταιρεία και λαμβάνουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις σύγχρονου χορού αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες ως κασκαντέρ.

Οι δύο αδερφές ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ αλλά φροντίζουν να κρατούν στενές επαφές με την πατρίδα του πατέρα και του προπάππου τους καθώς επισκέπτονται συχνά την Κρήτη ενώ έχουν καλές σχέσεις και με τους συγγενείς τους στην Ελλάδα.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα