Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Ιουλίου – Για ποιους ισχύουν

Από 1η Ιουλίου του 2014 αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για το κλιμάκιο κατανάλωσης από 0 έως 800 κιλοβατόρες. Από την άλλη πλευρά, μειώσεις θα γίνουν στα εμπορικά τιμολόγια καταστημάτων και επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των προβλέψεων του μνημονίου για κατάργηση των εσωτερικών («σταυροειδών») επιδοτήσεων στα τιμολόγια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ,

Αρθούρος Ζερβός μίλησε στην γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης και ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα αγροτικά τιμολόγια και το νυχτερινό οικιακό. Παράλληλα όμως δεν διευκρίνισε το ύψος των αυξομειώσεων στα τιμολόγια, αλλά είπε ωστόσο ότι το χρηματικό αποτέλεσμα για τη ΔΕΗ θα είναι ουδέτερο.

Κύκλοι της ΔΕΗ τόνισαν ότι μεγάλο τμήμα των καταναλωτών που έχουν λογαριασμό λιγότερο από 800 κιλοβατόρες, είναι πιθανό να πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Όσον αφορά τα αγροτικά τιμολόγια, η λύση που επελέγη είναι η τοποθέτηση «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης που θα επιτρέψει την εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων ανά ώρα της ημέρας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι τα τιμολόγια θα παραμείνουν από τα χαμηλότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμη ότι στις 31 Ιουλίου λήγει η εμπλοκή της ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων καθώς όσοι λογαριασμοί, που περιέχουν το τέλος αυτό, δεν έχουν εξοφληθεί ως τότε, θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ. Η επιβολή του τέλους μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ήταν μια από τις αιτίες που οδήγησαν σε εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση, οι οποίες φθάνουν σε 1,5 δισ. ευρώ αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μείωση του ρυθμού αύξησής τους.

Σχετικά με την δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» με διαχωρισμό και πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Σταμάτης Ρέλιας υποστήριξε πως θα οδηγήσει σε διάλυση και κατάρρευση του ομίλου.

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα