Έντυσε Λαμποράλ την Κούμπαν – Άνετη επικράτηση για ΠΑΟ με 82-63 και 3η θέση

Μια καλή εμφάνιση μετά από 7 αγωνιστικές και το παιχνίδι στην Κύπρο απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα αναζητούσε ο Παναθηναϊκός και την πέτυχε στο φαινομενικά πιο δύσκολο παιχνίδι, ενάντια στη Λοκομοτίβ Κούμπαν στο Κράσνονταρ, την οποία κέρδισε με άνεση 82-63, έχοντας 6 παίχτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Παναθηναϊκός

ταξίδεψε στο Κράσνονταρ με δύο βασικές απώλειες, του Ματσιούλις και του Παππά, η απόδοσή του εξακολουθούσε να προβληματίζει τον τελευταίο καιρό και οι πιθανότητες για νίκη δεν ήταν με το μέρος του. Πόσο μάλλον για τόσο εμφατική και εύκολη επικράτηση.

Και όλα αυτά, ενώ κατάφερε να μειώσει κάτω από 30 λεπτά το χρόνο παραμονής του Διαμαντίδη στο παρκέ. Γιατί; Γιατί για πρώτη φορά φέτος είχε μια 4αδα γκαρντ με τρομερή ενέργεια, καθαρό μυαλό και φυσικά ευστοχία. Στην αρχή ήταν ο Μήτσος, μετά ο Μπράμος, μετά ο αρχηγός με τον Ούκιτς και μετά Ούκιτς με τον Κάρι.

Κι επειδή συν ΑΘηνά και χείρα κίνει, υπήρχε ένας Αντώνης Φώτσης από τα παλιά και το θηρίο Στεφάν Λάσμεν να ξυπνά. Οι πράσινοι για πρώτη φορά σε εκτός έδρας αναμέτρηση φέτος βρέθηκαν μπροστά στο σκορ και ήταν από τους βασικούς λόγους που η ψυχολογία τους ήταν στα ύψη στα τρίποντα (14/23). Παρά το 23-21 του Α΄δεκαλέπτου, η πράσινη περιφέρεια είχε πάρει φωτιά και με τον Αντώνη Φώτση να θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό, το ημίχρονο έκλεισε στο +16 (46-30).

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα συνέχισε από εκεί που έμεινε και διεύρυνε το προβάδισμά της, με Ούκιτς και Κάρι να παίρνουν τη σκυτάλη και το Διαμαντίδη να παίρνει ανάσες. Η Λοκομοτίβ από την άλλη ήταν αρκετά άστοχη στα τρίποντα και πέτυχε το πρώτο της στο 32΄με το 60-79.

Το τελικό 82-63 έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, τη διαφορά στην ισοβαθμία με την Κούμπαν και πλέον με νίκη επί της Μακάμπι την τελευταία αγωνιστική εξασφαλίζει την τρίτη θέση και φλερτάρει με τη δεύτερη, η οποία όπως και η 4η, είναι λιγότερο επιθυμητή θέση σε σύγκριση με την 1 και 3 λόγω του δύσκολου διασταυρώματος.

Οι Φώτσης και Ούκιτς τελείωσαν με 17 π. (έκαστος). Ο Φώτσης είχε 4/6 τριπ., ο Κροάτης 5 ασίστ, ενώ ακολούθησαν οι Κάρι με 13, Διαμαντίδης με 12, Μπράμος με 11 και Λασμέ με 10.

Για την Κούμπαν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό ήταν ο Σίμας Γιασάιτις με 13 πόντους.

Με 3/4 τρίποντα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναρριχήθηκε από την 11η θέση της λίστας με τους εύστοχους όλων των εποχών, στην 8η, καθώς "έπιασε" τον Ιγκόρ Ρακόσεβιτς (277).

Ο Παναθηναϊκός είχε 10 λάθη (έναντι των 17 της Λοκομοτίβ), πέρασε 19 ασίστ (έναντι 14) και είχε 19-5 ριμπ., έναντι των 21-9 των γηπεδούχων

Τα επί μέρους σκορ των δεκάλεπτων, ήταν 23-21, 7-25, 14-20 και 19-16

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα