Λεβέντης: Αν μπω στην Κυβέρνηση σε ένα μήνα θα χω διαλύσει το κόμμα μου

Παρά τα σενάρια που θέλουν τον Βασίλη Λεβέντη και το κόμμα του να γίνονται …μαξιλαράκι της Κυβέρνησης, ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων δεν δείχνει καμία διάθεση να να μπει στο κυβερνητικό σχήμα. Ο «Βηματοδότης» έχεις τις λεπτομέρειες για τις σκέψεις που κάνει ο κ. Λεβέντης:

Ο Β. Λεβέντης

έλεγε σε συνεργάτες του ότι αν τον καλέσει για συνάντηση ο Πρωθυπουργός «σκέφτομαι να μην πάω καθόλου» και ότι το μόνο που του έχει ζητήσει ως τώρα ο κ. Τσίπρας είναι ένα... τσιγάρο («Βασίλη, δώσε μου ένα από τα "West" που καπνίζεις»), κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Εν πάση περιπτώσει ο κ. Λεβέντης δεν θεωρεί σοβαρή την προσπάθεια του Αλ. Φλαμπουράρη για προσέγγιση, δεν θέλει με κανέναν τρόπο να εισέλθει στο κυβερνητικό σχήμα - όπως λέει, «γιατί να πάω; Σε έναν μήνα, αν πάω, θα έχω διαλύσει το κόμμα μου». Πιστεύει πως η κυβέρνηση θα πέσει πιο γρήγορα απ' ό,τι οι συριζαίοι υπολογίζουν.

Ο Στ. Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά τού έκλεισαν την πόρτα. Ισως αυτός ήταν ο λόγος που λίγο προτού αρχίσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση συνεργασιών με άλλα κόμματα είπε: «Αυτό είναι... μούφα, καμία επαφή δεν έγινε ούτε πρόκειται να γίνει».

Πιθανόν θα πείτε: Καλά είναι όλα αυτά, αλλά τώρα ο κ. Τσίπρας θέτει ως πρώτο στόχο την κυβερνητική σταθερότητα. Πώς μπορεί άραγε να το επιτύχει; Θα αφήσει τα «σκυλιά να ουρλιάζουν», δηλαδή τα κόμματα να κάνουν κριτική, και θα στραφεί προς μεμονωμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Κατά τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι που θέλουν να στηρίξουν την κυβερνητική προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις. Ηδη, όπως μαθαίνω, το κυβερνητικό στρατόπεδο άρχισε να στρέφεται προς την Κατερίνα Μάρκου (του Ποταμιού), χωρίς προς το παρόν να υπάρχει η όποια ανταπόκριση. Πάντως στη Βουλή δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που υπενθύμιζαν στους συριζαίους μιαν άλλη αραβική παροιμία: «Οποιος μαθαίνει να κάνει παρέα με σκυλιά μαθαίνει και να ουρλιάζει».

The post Λεβέντης: Αν μπω στην Κυβέρνηση σε ένα μήνα θα χω διαλύσει το κόμμα μου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα