«Ναι» λέει η Vodafone στη ΝΔ, αλλά οι εκλογές πάνε για το…2016

Εκλογές με τη Vodafone θα κάνουν, κατά πώς, φαίνεται στη ΝΔ, πλην όμως ακόμα αγνοείται η ημερομηνία. Το μόνο που θεωρείται βέβαιο είναι πως το ορόσημο της 13ης Δεκεμβρίου του 2015 χάνεται, μιας και ούτε η Vodafone μπορεί να εγγυηθεί με απόλυτη βεβαιότητα την τεχνική αρτιότητα της διαδικασίας εκείνη τη μέρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η εταιρεία φέρεται,

σε επιστολή της προς τη ΝΔ, να σημειώνει πως είναι τεχνικά εφικτή η διενέργεια εκλογών στις 20/12, ημερομηνία όμως εξόχως προβληματική, λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων. Άλλωστε, θα ήταν ιδιαίτερα περίεργο, αν υπήρχε δεύτερος γύρος, αυτός να διεξαγόταν στις 27 Δεκεμβρίου, δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα, καθώς η πρόβλεψη της εταιρείας για δεύτερο γύρο στις 10/1, αν γίνουν οι εκλογές στις 20/12, προσκρούει στο καταστατικό της ΝΔ, σύμφωνα με το οποίο ο δεύτερος γύρος διεξάγεται μία εβδομάδα μετά τον πρώτο.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι γαλάζιες εκλογές φαίνεται πως μετατίθενται για το 2016, με πιθανή ημερομηνία την 10η Ιανουαρίου (δεύτερος γύρος στις 17/1), προκειμένου η διαδικασία να γίνει σωστά. Συν τοις άλλοις, η οικονομική πρόταση της Vodafone, κατά πληροφορίες, είναι πιο κάτω από το 1 εκ. Όπως και να έχει, το ενδεχόμενο μετάθεσης των εκλογών της Vodafone δεν αρέσει στο επιτελείο Τζιτζικώστα, το οποίο επιμένει σε διενέργεια εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου (ίσως με άλλη εταιρεία), πλην όμως αναμένεται να φανεί ποια θα είναι η απάντησή του, αν όλες οι προτεινόμενες διαδικασίες εμπεριέχουν τη μετάθεση της διαδικασίας για το 2016.

Συν τοις άλλοις, χαμηλούς τόνους κρατούν τα επιτελεία Μεϊμαράκη, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, τα οποία, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να συναινέσουν σε μετάθεση ημερομηνίας, αρκεί η διαδικασία να είναι εγγυημένη. Πάντως, σήμερα αναμένεται να έχουμε ίσως και πιο οριστικές εξελίξεις στο θέμα, μιας και θα λάβει εν τέλει χώρα η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ για να οριστικοποιηθεί η διαδικασία.

The post «Ναι» λέει η Vodafone στη ΝΔ, αλλά οι εκλογές πάνε για το…2016 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα