Λαφαζάνης: Να κάνουμε στάση πληρωμών καθαρά και ξάστερα

Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο βουλευτής μίλησε για δικτατορία της Τρόικας και του ευρώ και για κυβέρνηση «ανδρεικέλων» όπου το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών.

Ο βουλευτής άφησε υπόνοιες ότι κάποιοι προσπαθούν να στρέψουν σε εσωστρέφεια το κόμμα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ

δεν κάνει το συνέδριο για εσωτερική κατανάλωση, δεν κάνουμε ένα συνέδριο για να λύσουμε διαφορές μεταξύ μας ή για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τις συνιστώσες ή προβλήματα εκλογής αντιπροσώπων» δήλωσε. Σχετικά με τη σύσταση του ενιαίου κόμματος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναρωτήθηκε: «Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που δεν θέλει όλοι μαζί να καθορίσουμε τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ; Όμως, όπως εξήγησε, ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ούτε ότι πετάμε βαρίδια από το σκάφος ούτε ότι στέλνουμε τελεσίγραφα. Ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτό που έχουμε στην καρδιά μας, σημαίνει αγώνες, και στο Ραδιομέγαρο και στο δρόμο». Τόνισε πως «το συνέδριο αφορά την κοινωνία και την Ελλάδα που βουλιάζει, στην οποία απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, που διαλύεται η πλουτοπαραγωγική της βάση».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στην «μνημονιακή λεηλασία» στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα τα τρία τελευταία χρόνια ενώ πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατό να επιβάλλεται η ατζέντα της συζήτησης από την τρόικα και να έχουμε ανεχθεί αυτήν την απαγόρευση. Να μην έχουμε ανοίξει καμία συζήτηση για το ευρώ και όποιος τολμά να πει μία κουβέντα να αντιμετωπίζεται ως ευρωσκεπτικιστής και αντιευρωπαϊκός, λες και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μόνο η ΟΝΕ του Μάαστριχτ».

Αναφερόμενος στην ομιλία του στο ζήτημα του χρέους τόνισε πως «δεν μιλάμε για διαγραφή μέρους του χρέους, αλλά για διαγραφή όλου του χρέους. Έχουμε όπλο για να το κάνουμε, την στάση πληρωμών καθαρά και ξάστερα». Συμπλήρωσε δε, πως «δεν είναι δρόμος τυχοδιωκτικός ή χάιδεμα αυτιών, είναι ο δρόμος για να περάσουμε απέναντι. Όχι εύκολα, πολύ δύσκολα, με πόνο και θυσίες, γιατί αυτός που πορευόμαστε είναι φαύλος κύκλος χωρίς τέλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα