Κυβέρνηση: Προσβλέποντας στην Ανάσταση!

07:16 2/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Με ορίζοντα το …. Πάσχα βλέπουν πια στην κυβέρνηση τα πράγματα στην οικονομία, καθώς, όπως είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο star, "το Πάσχα θα φέρει την Ανάσταση στην οικονομία", κάτι που υποδηλώνει ότι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα κλείσει

- ιδεατά προς το Πάσχα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Κι όλα αυτά ενώ η συνεδρίαση του euroworking group κατέληξε σε αδιέξοδο, γεγονός που απομάκρυνε την άμεση άφιξη της Τρόϊκας στην Αθήνα, ενώ ο Πρωθυπουργός “βλέπει” την επιστροφή της το επόμενο δεκαήμερο. Θέλοντας βέβαια να υπερβεί το αδιέξοδο - που επιτείνεται από την προσφυγική κρίση - η κυβέρνηση Τσιπρα επαναδιατυπώνει τις κοκκινες γραμμές της και εξεταζει πλέον φοροεπιδρομή στα μεσαία εισοδήματα και μειώσεις στις κύριες συντάξεις πάνω από 1.200 ευρώ.

Η καθυστέρηση της τρόικας έχει βέβαια βασική αιτία τη διαφωνία των θεσμών αναφορικά με τη χάραξη μιας κοινής γραμμής για το ελληνικό πρόγραμμα, γεγονός που οδήγησε τα στελέχη του κουαρτέτου στην απόφαση να συναντηθούν εκ νέου στην Φρανκφούρτη, σε επίπεδο επικεφαλής των κλιμακίων για να διαμορφωθεί πλέον μια κοινή γραμμή και να επιστρέψει το κουαρτέτο στην Αθήνα.

Είναι σαφές πάντως ότι η σκληρή γραμμή του ΔΝΤ αναφορικά με το συνταξιοδοτικό δε βρίσκει σύμφωνη την Ευρώπη, ενώ η Κομισιόν δείχνει θορυβημένη από τις εξελίξεις στο προσφυγικό και θέλει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Πρόγραμα όμως χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει - δε θα το επέτρεπε ποτέ άλλωστε η γερμανική κυβέρνηση γιαυτό και ζητείται συναίνεση, αυτή τη φορά σε επίπεδο δανειστών!

Το επόμενο πάντως επίσημο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για το Eurogroup της Δευτέρας και πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το πώς η προσφυγική κρίση και τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής μπορούν να προκαλέσουν ντομίνο εξελίξεων στα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

The post Κυβέρνηση: Προσβλέποντας στην Ανάσταση! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα