Κυνικός ο δήμαρχος Κορτζίδης: Φταίω, αλλά δεν παραιτούμαι

Απολύτως κυνικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Κορτζίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός 13χρονου παιδιού σε λούνα παρκ που λειτουργούσε χωρίς άδεια σε υπαίθριο χώρο που μίσθωνε από τον δήμο.

Ο κ. Κορτζίδης ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι ο δήμος δεν έκανε τη δουλειά του και επιχείρησε με ασαφή και ακατανόητα επιχειρήματα να δικαιολογήσει το γεγονός ότι είχε μεν δώσει το χώρο και έπαιρνε χρήματα γι αυτό ενώ δεν ασχολήθηκε ποτέ με το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας

δεν ζήτησε καν την έκδοση άδειας λειτουργίας από το δήμο, όπως όφειλε.

Επικαλέστηκε διάφορες αβελτηρίες πολλών δημοσίων υπηρεσιών που ήταν συναρμόδιες για τη λειτουργία του λούνα παρκ προκειμένου να διαχύσει τις ευθύνες που βαρύνουν τις υπηρεσίες του δήμου και ενδεχομένως και τον ίδιο προσωπικά.

Το άκρον άωτον ήταν το ότι υποστήριξε πως ακόμη και οι παιδικές χαρές ενός δήμου πρέπει να έχουν άδεια λειτουργίας και παραδέχθηκε, επίσης κυνικά, ότι δεν υπάρχουν τέτοιες άδειες, για διάφορους λόγους - αόριστα επικαλέστηκε.

Τέλος, ο κ., Κορτζίδης δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και κατήγγειλε απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του τραγικού περιστατικού.

Οι εγκληματικές αμέλειες και οι ευθύνες

Πολλές και εγκληματικές φαίνεται να είναι οι ευθύνες τις οποίες έχει ο δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, για την τραγωδία στο λούνα παρκ όπου έχασε την ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 9χρονη αδερφή του.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αφήνουν έκθετη την δημοτική αρχή καθώς αυτή είχε εκμισθώσει τον εν λόγω χώρο στην εταιρεία Happy Fun στις 15 Νοεμβρίου 2013, χωρίς όμως να εκδοθεί ποτέ οποιαδήποτε άδεια.

Παράλληλα όπως αναφέρει ο ιστότοτος thetoc.gr, η μίσθωση ήταν για τρεις μήνες, από 15 Νοεμβρίου 2013 έως 15 Φεβρουαρίου 2014, με ενοίκιο 1.400 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο το λούνα παρκ έμεινε εκεί για περίπου δύο μήνες μέχρι την πρόσφατη τραγωδία λόγω της οποίας διέκοψε και την λειτουργία του.

Από την στιγμή που δεν εκδόθηκε άδεια ο δήμαρχος είναι έκθετος καθώς δεν έγινε και κανένας επίσημος έλεγχος, δείχνοντας έτσι εγκληματική αδιαφορία για την ζωή των παιδιών που επέλεγαν τον συγκεκριμένο χώρο για την διασκέδασή τους. Η άδεια δεν εκδόθηκε, καθώς όπως όλα δείχνουν κανένα τεχνικό κλιμάκιο δεν θα έδινε την άδειά του για την λειτουργία της επιχείρησης.

Ο λόγος; Τμήμα της περιοχής στην οποία στήθηκε το πάρκο είναι ρέμα, ενώ ένα άλλο τμήμα είναι εκτός σχεδίου πόλης.

Τρόπος αδειοδότησης

Η άδεια λειτουργίας σε τέτοιες επιχειρήσεις δίνεται από Επιτροπή την οποία συστήνει η Περιφέρεια κατόπιν αιτήματος του Δήμου. Στην Επιτροπή συμμετέχουν ένας εκπρόσωπός του δήμου, ένας μηχανολόγος της Περιφέρειας, ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας και ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, προκειμένου να ελέγξουν κατά πόσο η εγκατάσταση της επιχείρησης πληρεί τους όρους ασφαλείας για το κοινό. Ωστόσο τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ουδέποτε ήρθε στην Περιφέρεια Αττικής από τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης τέτοιο αίτημα.

Παράλληλα, τόσο η Πυροσβεστική, όσο και η Αστυνομία δεν κλήθηκαν ποτέ από τον δήμο Ελληνικού προκειμένου να γνωμοδοτήσουν για το εάν η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι κατάλληλη ή όχι.

Και παρά τα όσα μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί είναι απορίας άξιο πώς και γιατί τελικά εκμισθώθηκε ο χώρος που ανήκει στον Δήμο για μία επιχείρηση η οποία όχι μόνο δεν έλαβε άδεια, αλλά λειτουργούσε τόσο καιρό παρανόμως υπό την ανοχή της δημοτικής αρχής.

Παράλληλα απορίας άξιο είναι πού κατέληξαν τα χρήματα του μισθώματος καθώς δεν έχει γίνει γνωστό εάν τα χρήματα αυτά κατέληξαν στο ταμείο του Δήμου. Στο παιχνίδι που θεωρείται υπεύθυνο για τον θάνατο του 13χρονου, αναφέρεται και ο Φορέας Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Σε ανακοίνωση του, ο Φορέας τονίζει ότι το εν λόγω παιχνίδι και η εγκατάσταση δεν φέρει καμία πιστοποίηση του Φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD). «Ο Φορέας μας είχε πιστοποιήσει τον Μάιο του 2012 ένα εντελώς διαφορετικό ψυχαγωγικό παιχνίδι, στην περιοχή του Ασπροπύργου, για το οποίο μάλιστα η πιστοποίηση δεν είναι σε ισχύ καθώς έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2013».

Η σοκαριστική κατάθεση του αστυνομικού Τα κενά ασφαλείας στον χώρο ήταν πολλά και εγκληματικά. Αστυνομικού που βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, είπε ότι η πισίνα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο και πολύ εύκολα τα παιδιά, όπως έπαιζαν στον φουσκωτό κύλινδρο θα μπορούσαν να βρεθούν στο δρόμο χωρίς καν να φυσήξει αέρας.

Επίσης είπε ότι στην πισίνα δεν υπήρχαν σχοινιά με τα οποία θα έπρεπε να είναι δεμένος ο κύλινδρος και έκανε λόγο για «προχειροδουλειά», σημειώνοντας μάλιστα ότι στην περιοχή υπήρχαν μπάζα και απορρίμματα, ενώ δεν υπήρχε περίφραξη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα