Εξαρθρώθηκε σπείρα που έστηνε παράνομα και επικίνδυνα λούνα παρκ σε όλη την χώρα

Φωτογραφία αρχείου

Στην εξάρθρωση οργανωμένης σπείρας η οποία διοργάνωνε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (τσίρκο, λούνα- παρκ), σε διάφορες περιοχές της χώρας, έχοντας συστήσει εικονικές επιχειρήσεις και χρησιμοποιώντας πλαστογραφημένα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά, προχώρησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο δεκάμηνης συστηματικής έρευνας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σε

αυτήν εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα, από τα οποία άλλα συμμετείχαν ως «αχυράνθρωποι» σε εικονικές επιχειρήσεις 57χρονου επιτηδευματία-«εγκεφάλου» και άλλα υποβοηθούσαν με δόλια μέσα τη λειτουργία τους.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία κατ΄επάγγελμα και εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, απάτη και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Τα τελευταία δυο χρόνια εγκατέστησαν 36 περιοδεύοντα τσίρκο και λούνα παρκ, σε ισάριθμους Δήμους της χώρας. Με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οικονομικού κέρδους, τόσο ο 57χρονος «εγκέφαλος», όσο και οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργοί του, αντί να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό, που να γνωμοδοτεί για τη στατικότητα και ασφάλεια των λούνα παρκ, κατέφευγαν σε συστηματική πλαστογραφία των υπογραφών και σφραγίδων πολιτικών μηχανικών και ηλεκτρολόγων.

Η ζημία που προκλήθηκε σε βάρος του Ελληνικού Δημόσιου αγγίζει τις 900.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι η δράση της συμμορίας, απέφερε στα μέλη της παράνομα έσοδα που υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα