Κρεμάει τα παπούτσια του το Νοέμβριο ο Ραούλ

Η New York Cosmos θα είναι ο τελευταίος σύλλογος στο ποδοσφαιρικό κάδρο αναμνήσεων του ο Ραούλ Γκονζάλεθ, καθώς ανακοίνωσε ότι σε περίπου ενάμιση μήνα θα πέσουν οι τίτλοι τέλους στην τεράστια καριέρα του.

Ο εκ των μεγαλύτερων σκόρερ στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα κρεμάσει τα παπούτσια του με το τέλος της τρέχουσας περιόδου στο πρωτάθλημα NASL των ΗΠΑ, έχοντας ξεπεράσει

τα 38 χρόνια ζωής.

«Όταν υπέγραψα στην Κόσμος είχα πει πως ήθελα να δω το πώς θα νιώθω μέχρι το τέλος της σεζόν κι έτσι θα πάρω την απόφασή μου για το πότε θα σταματήσω. Η απόφαση να αποσυρθώ δεν ήταν εύκολη, αλλά νομίζω ότι είναι σωστή. Τους επόμενους μήνες θα αποφασίσω για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα μου», δήλωσε ο μέχρι και πέρσι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Έχοντας παίξει για λιγότερο από ένα χρόνο εδώ, ο Ραούλ έγινε μία εμβληματική μορφή για τον σύλλογο και θα είναι πάντα μέλος της οικογένειάς μας» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο αμερικανικός σύλλογος.

Η New York Cosmos δεν παίζει στην μεγάλη κατηγορία των ΗΠΑ, δηλαδή στο MLS, αλλά στο North American Soccer League, μια ξεχωριστή λίγκα, με χαμηλότερο μπάτζετ, που δεν αποτελεί Β' κατηγορία, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα ανόδου στο MLS.

Πρόκειται για την ομάδα στην οποία έχουν αγωνιστεί παίκτες όπως οι Πελέ και Μπέκενμπαουερ. Σταμάτησε να υπάρχει το 1985 και επανιδρύθηκε το 2010, ενώ εν όψει των play-offs είναι το φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο στο NASL.

Η καριέρα του Ραούλ

Ο Ραούλ Γκονθάλεθ είναι 38 ετών και 4 μηνών. Είναι γνωστός ως η σημαία της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ξεκίνησε στις ακαδημίες του Σαν Κριστόμπαλ (1987-1990), συνέχισε σε αυτές της Ατλέτικο Μαδρίτης (1990-1992) και ακολούθως ενσωματώθηκε στους «μερένχες».

Από το 1994 που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, μέχρι το 2010 που παρέμεινε στην Ρεάλ, κατέκτησε τρία Champions League, δύο διηπειρωτικά, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, έξι πρωταθλήματα Ισπανίας και τέσσερα Κύπελλα.

Με 323 γκολ είναι ακόμη ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ, αλλά πολύ σύντομα θα γίνει δεύτερος αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον έχει πιάσει στην κορυφή. Είναι πάντως πρώτος σε συμμετοχές με 741, ενώ έχει και το ρεκόρ στο πρωτάθλημα με 550 αγώνες.

Δεν έχει πάρει κόκκινη κάρτα ποτέ στην καριέρα του, ενώ είναι τρίτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 71 γκολ, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι να τον προσπερνούν πέρσι (έχουν πλέον 82 και 77, αντίστοιχα).

Μετά την Ρεάλ έπαιξε δύο χρόνια στην Σάλκε, ακολούθησαν άλλα δύο στην Αλ Σαντ του Κατάρ και από πέρσι είναι στις ΗΠΑ με τη New York Cosmos.

The post Κρεμάει τα παπούτσια του το Νοέμβριο ο Ραούλ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα