«Κούρεμα 30% στις δόσεις των δανείων»

Οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα,  οι τριγμοί στη συνοχή της κυβέρνησης, και τα παιχνίδια πολέμου που στήνονται με τις θρησκείες κυριαρχούν στο “περίπτερο” σήμερα.

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κρίσιμη συνάντηση των τριών για τα 11,5 δισ. ευρώ”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “στην κορύφωσή τους φτάνουν οι διεργασίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εν όψει των τελικών αποφάσεων για το πακέτο των 11,5 δισ., από τα οποία μέχρι χθες είχαν εξευρεθεί τα 9,5. Με το χρόνο να πιέζει πλέον ασφυκτικά, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση,

στη νέα τους συνάντηση σήμερα το μεσημέρι, καλούνται να συμφωνήσουν στην οριστική λίστα με τα «δύσκολα αλλά αναγκαία» μέτρα για την επόμενη διετία“.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Δίνουν και τα ανάκτορα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “αφορμές για να συντηρήσουν τη δημοσιότητα γύρω από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ψάχνουν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με τις νέες εξαγγελίες για αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι και κτιρίων που στεγάζουν ελληνικές πρεσβείες ανά τον κόσμο“.

ΕΘΝΟΣ: “Σκηνικό έντασης στο «παρά πέντε»”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “εντάσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων προκαλεί το πακέτο των επώδυνων μέτρων λίγο πριν από την οριστικοποίησή του. Αιτία, η αδυναμία εξεύρεσης ισοδύναμων λύσεων“.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Μασονικό σχέδιο για να πούμε τον Χριστό… oικογενειάρχη!”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο «άγνωστος» πάπυρος γραμμένος στα αρχαία κοπτικά περιλαμβάνει τη φράση «ο Ιησούς τους είπε, η γυναίκα μου….»”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κούρεμα 30% στις δόσεις των δανείων”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “προωθούν ρύθμιση για επιμήκυνση των δανείων με χαμηλότερες μηνιαίες καταβολές και αποπληρωμή της διαφοράς στο μέλλον, αναγνωρίζοντας τις μειώσεις στα εισοδήματα των νοικοκυριών“.

ΕΣΤΙΑ: “Η συνταγή της σωτηρίας”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “σήμερα η Ελλάς δεν έχει επιλογές. Για να σωθή πρέπει να τηρήσει αυτά που έχουν συμφωνηθή με την τρόϊκα, τα οποία εκείνη απαιτεί να γίνουν προκειμένου να συνεχισθή ο δανεισμός. Η συνταγή της σωτηρίας αποτελεί μονόδρομο. Και όσο πιο αποτελεσματικά εμαρμοσθή, τόσο ταχύτερα θα εξέλθη η χώρα από την κρίση. Η άλλη συνταγή, στην οποία επιμένουν κάποια πολιτικά κόμματα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή“.

Η ΑΥΓΗ: “Παίζουν τον «μουντζούρη»”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “νέο διαγωνισμό για το έπαθλο του «λιγότερο κακού» έχουν στήσει οι τρεις κυβερνητικοί συνεταίροι, που συναντώνται σήμερα για να κλειδώσουν τη συμφωνία και εκ νέου την Κυριακή για να υπογράψουν τα συμβόλαια με την τρόικα“.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Μαχαίρι στις αποζημιώσεις και κατάργηση των Δώρων”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 χρόνια, η κατάργηση της 13ης και της 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης και του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, φαίνεται ότι κλείδωσαν, ενώ με μείωση του χρόνου προειδοποίησης απαντάει η κυβέρνηση στην απαίτηση της τρόικας για μείωσ

Keywords
Τυχαία Θέματα