Κοτόπουλο κατσιατόρε… για να ξετρελάνεις και τους πιο απαιτητικούς!

Ξέφυγε από τα τετριμμένα του Κυριακάτικου τραπεζιού και φτιάξε λαχταριστό κοτόπουλο κατσιατόρε. Έτσι, για να εντυπωσιάσεις φίλους και συγγενείς με ένα πιάτο!

Υλικά

1 κοτόπουλο1 πουμαρό1 κουτάκι μανιτάρια20 κρεμμυδάκια για στιφάδο2 ξερά κρεμμύδια4 κουταλιές βούτυρο1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς1 ποτηράκι κόκκινο κρασί1 κουταλιά ζάχαρη3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι1 φύλλο δάφνηςΑλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε το κοτόπουλο

σε κομμάτια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε ροδέλες, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι, μαζί με το λάδι και 2 κουταλιές από το βούτυρο και τα αφήνουμε να σοταριστούν, έως ότου χρυσίσουν. Κατόπιν με μια ξύλινη κουτάλα, σπρώχνουμε τα κρεμμύδια στη μία άκρη του τηγανιού, προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις τα κομμάτια του κοτόπουλου σοταριστούν, τα ρίχνουμε, μαζί με τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα.

Ρίχνουμε στο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, το υπόλοιπο βούτυρο, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και μόλις χρυσίσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην καεί η ζάχαρη. Όταν τα κρεμμυδάκια καραμελώσουν, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τα βράζουμε όλα μαζί, για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε τα υλικά να βράσουν, ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ και κατόπιν ρίχνουμε το πουμαρό, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και το θυμάρι.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν τα υλικά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 40-50 λεπτά. Μόλις το φαγητό ετοιμαστεί, το βάζουμε σε μια πιατέλα, το γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

The post Κοτόπουλο κατσιατόρε… για να ξετρελάνεις και τους πιο απαιτητικούς! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα