Κόπηκε το ρεύμα σε 165.000 σπίτια

Ο Τυφώνας Ισαάκ διαλύει τη Λουιζιάνα και δυναμώνει καθώς πλησιάζει τη Νέα Ορλεάνη που εκκενώνεται. Τα φαντάσματα από την σπαραχτική καταστροφή του Κατρίνα σπέρνουν τον τρόμο…

Πριν από ακριβώς επτά χρόνια, ο τυφώνας Κατρίνα κατέστρεψε τη Νέα Ορλεάνη, με ένα παλιρροϊκό κύμα που νίκησε τα αντιπλημμυρικά έργα της πόλης και βούλιαξε στο πένθος την παγκόσμια κοινότητα. Μνήμες, τρόμος και πόνος από εκείνες τις μέρες ξυπνούν και πάλι σήμερα καθώς οι αμερικανικές

αρχές ενημέρωσαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους επειδή ο Τυφώνας Ισάακ πλησιάζει…

Ο συναγερμός πανικού είναι απολύτως δικαιολογημένος. Ο Τυφώνας Ισάακ έχει ήδη προκαλέσει αναρίθμητες ζημιές στο πέρασμά του από Αλαμπάμα, Φλόριντα και Λουζιάνα με την τελευταία να έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και 53.000 άνθρωποι να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Αυτή την ώρα περισσότερα από 165.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο τρομερός τυφώνας θα χτυπήσει από στιγμή σε στιγμή τη Νέα Ορλεάνη και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η μεγάλη καταστροφή δεν θα έρθει από την ταχύτητα του Ισάακ και τους πανίσχυρους ανέμους αλλά από την καταιγίδα που θα ανεβάσει τη στάθμη των νερών έως και εννέα πόδια.

Ο τρόμος φαίνεται στους άδειους δρόμους, στα ρημαγμένα ράφια των σούπερ μάρκετ και τις επιγραφές των καταστημάτων “ελάτε μετά τον Τυφώνα”…

Κι όλοι προσεύχονται να αποδειχτεί πραγματικά αποτελεσματικό το νέο μεγάλο όπλο της Νέας Ορλεάνης για την καταπολέμηση του τυφώνα Ισαάκ: το τοίχος της! Πρόκειται για παγκόσμιας κλάσης αντιπλημμυρικό σύστημα που κόστισε 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για πρώτη φορά, το πρωί της Τρίτης, το Μηχανικό του Αμερικανικού Στρατού, μετακίνησε τη γιγαντιαία πόρτα στη θέση που πρέπει να είναι σε περίπτωση εκτεταμένης πλημμύρας, στο άνω άκρο της λίμνης Μπόργκιν, κλείνοντας και αποκλείοντας από τα νερά, μια περιοχή μήκους 3,2 χιλιομέτρων και ύψους 7,9 μέτρων.

Για τη Νέα Ορλεάνη το σύστημα αυτό που είναι γνωστό ως «Το Μεγάλο Τείχος» (The Great Wall), αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας και προστασίας, των περιοχών με χαμηλό υψόμετρο, από ένα παλιρροϊκό κύμα που θα έρθει με εξαιρετική ισχύ, από τον Κόλπο του Μεξικού.

Το φράγμα είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο, και αποτελείται από ένα δίκτυο γιγαντιαίων αντλιών, μήκους 563 χιλιομέτρων, από δίκτυο ύδρο-συλλεκτών και πέτρινων εμποδίων ,που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν τους κατοίκους της Νέας Ορλεάνης.

«Για τους κατοίκους της πόλης, υπάρχει μια μεγάλη αίσθηση ασφαλείας που το σύστημα είναι τώρα στη θέση του», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης. Μίτς Λάντριου.

Το αναβαθμισμένο αντιπλημμυρικό σύστημα το οποίο περιλαμβάνει 73 πύλες σε πέντε περιοχές, έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την πόλη από τυφώνες κατηγορίας τρία (3). Αυτό ήταν το επίπεδο ισχύος του τυφώνα Κατρίνα, που στις 29 Αυγούστου του 2005, έστειλε ένα παλιρροιακό κύμα που πλημμύρισε το 80% της Νέας Ορλεάνης, σκοτώνοντας 1.500 άτομα και προκαλώντας ζημιές 80 δισεκατομμυρ

Keywords
Τυχαία Θέματα