Κοντά σε συμφωνία Μητσοτάκης και Τρόικα- Κινητικότητα ως 9 μήνες και μετά απόλυση

08:11 5/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της Τρόικας αναφορικά με το ανκαθώδες θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που έχει μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές μας αξιολογούν θετικά την πρόταση για μείωση του χρόνου των υπαλλήλων που βρίσκονται στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα οι εν λόγω υπάλληλοι θα αξιολογούνται για μια περίοδο από 6 ως

9 μήνες κατά τηνς οποία θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους. Αν στο διάστημα αυτό δεν βρεθεί κενή θέση, τότε θα απομακρύνονται.

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαιώνουν με κατηγορηματικό τρόπο πως ο αριθμός των απολύσεων που έχει αποφασιστεί δεν πρόκειται να αυξηθεί ενώ σημειώνουν ότι όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας θα υπάρξει η δυνατότητα και να αξιολογηθούν αλλά και θα βρεθεί ανάλογη θέση στο δημόσιο που να καλύπτει υπαρκτές ανάγκες.

Στην ουσία αυτό που ζητά μετ' επιτάσεως ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρόικα είναι μια μικρή πίστωση χρόνου έως τον Σεπτέμβριο προκειμένου να προχωρήσει η κινητικότητα στο δημόσιο. Η σημερινή συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών στις 9 το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμη, καθώς γίνεται μία ημέρα μετά την συζήτηση που είχε η Τρόικα με τον Πρωθυπουργό στον οποίο και μετέφερε τη δυσφορία της για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται.

Στις 10 το πρωί θα προστεθεί στη συνάντηση και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης καθώς από το εν λόγω υπουργείο θα υπάρξει μεγάλη δεξαμενή εργαζομένων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα