Κομισιόν εναντίον Νίκου Φίλη

Η τροπολογία του Νίκου Φίλη με την οποία εντάσσει εκ νέου στην αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης την προσωπική συνέντευξη (με τη χρήση μαγνητοφώνου για να διασφαλίζεται η διαφάνεια), παρά το γεγονός ότι είχε αφαιρεθεί από τον προκάτοχό του, Αριστείδη Μπαλτά έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των θεσμών.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο δεν άφησε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας: «Η ψήφιση των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια δεν θα ήταν σύμφωνη με το μνημόνιο

και θα μας υποχρέωνε να επανεξετάσουμε την αξιολόγησή μας για την συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για την εφαρμογή του προγράμματος ESM», ήταν η απάντηση του κ. Κοστέλο προς τον υπουργό Παιδείας, όταν ζήτησε διευκρινίσεις, μετά το «αίτημα» απόσυρσης της τροπολογίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο στην επιστολή του επισημαίνει πως η τροπολογία αυτή είναι αντίθετη με την έκκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης. Πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν πάρει πίσω την τροπολογία ο κ. Φίλης είναι πολύ πιθανό να υπάρξει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

The post Κομισιόν εναντίον Νίκου Φίλη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα