«Κόλαση» πριν το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ: Έκλεισαν την εθνική οδό και σκοτώθηκαν στο ξύλο [βίντεο]

Με τον χειρότερο τρόπο στιγματίστηκε ο αγώνας ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ αφού, 2 περίπου ώρες πριν από την έναρξη, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας, στον κυκλικό κόμβο των Λατσιών.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της συνάντησης των οπαδών των 2 ομάδων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας, είναι ζημιές σε αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, συνολικά 8 τραυματισμοί-ανάμεσα τους 2 αστυνομικοί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένας οπαδός νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, σε σοβαρή κατάσταση. Επίσης, 9 συλλήψεις

έγιναν από μέλη του ειδικού αντιτρομοκρατικού ουλαμού που κλήθηκαν να εκτονώσουν την κατάσταση και να επιβάλουν την τάξη. Η αστυνομία, έκανε και χρήση δακρυγόνων, ενώ εντόπισε και βόμβες μολώτοφ, ικανές να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.

Και μόνο η συνάντηση των οπαδών των 2 ομάδων ήταν αρκετή, για να δώσει το έναυσμα αρχικά ενός ανελέητου πετροπόλεμου και στη συνέχεια να ξεφύγει με αποτέλεσμα τις ζημιές και τους τραυματισμούς. Εκφράστηκαν πολλά παράπονα για την σχεδόν ανύπαρκτη παρουσία της αστυνομίας, κατά την άφιξη των οπαδών από τη Λεμεσό, αλλά και τον κακό συγχρονισμό της πορείας των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας, που έφθασαν την ίδια ώρα. Ο αυτοκινητόδρομος παρέμεινε κλειστός για αρκετή ώρα ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για κατάσβεση πυρκαγιών ακόμη και σε μοτοσικλέτες.

Παρά την ισχυρή παρουσία μελών της αστυνομίας, εντούτοις για μια ακόμη φορά σύμφωνα με το sigmalive.com, η βία στα γήπεδα, μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται.

Και όλα αυτά ενώ πριν από κάθε αγώνα ο οποίος κρίνεται υψηλού κινδύνου, γίνονται συσκέψεις στο αρχηγείο αστυνομίας, με όλους τους εμπλεκόμενους επικεφαλής των διαφόρων τμημάτων όσο και μελών των σωματείων. Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά, βρεθήκαμε μπροστά σε μια εικόνα ντροπής για το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Για χάσιμο χρόνου, με τις συσκέψεις κάνει λόγο ο ΑΠΟΕΛ ενώ οι εκπρόσωποι και των 2 σωματείων επιρρίπτουν αποκλειστικά την ευθύνη στην αστυνομία.

Η αστυνομία βρισκόταν εκεί και ο αγώνας αστυνομευόταν με 300 αστυνομικούς, δήλωσε στις Τομές στα Γεγονότα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης κάνοντας λόγο για 9 συλλήψεις και για άλλες που επίκεινται.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, για τα επεισόδια δεν ευθύνονται οι οργανωμένοι οπαδοί αλλά μια ομάδα 30-50 ατόμων. Σημείωσε δε ότι υπάρχει ενδεχόμενο, οι μερίδα αυτή των οπαδών να «κανόνισε» συνάντηση με οπαδούς της άλλης ομάδας με σκοπό τα επεισόδια.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα