ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Φτώχεια από έμπειρα στελέχη

«Ζητείται κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, με εμπειρία, γνώση του αντικειμένου και πίστη στην τάση των προεδρικών».

Αυτή θα μπορούσε να είναι η αγγελία που πολύ πιθανόν να αναγκαστούν να δημοσιεύσουν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όσο και να ψάχνουν τον κατάλογο των βουλευτών δεν βρίσκουν τα ονόματα αυτών που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλές και δύσκολες κουνοβουλευτικές απαιτήσεις της νέας Βουλής.

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Σε

σχέση με την προηγούμενη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μονάχα η απουσία των εμπειρότατων βουλευτών που μετακόμισαν στη νεοσύστατη και εξωκοινοβουλευτική Λαϊκή Ενότητα, είναι και η πρόσφατη υπουργοποίηση όλων των υπολοίπων που θα μπορούσαν να σταθούν επάξια στην θέση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων που δημιουργεί μια μεγάλη σπαζοκεφαλιά με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος ο Αλέξης Τσίπρας.

Με Λαφαζάνη, Πετράκο εκτός κόμματος, Φίλη σε θέση υπουργού και επιλογές κάτω του μετρίου δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται σήμερα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα σε μια Βουλή που συχνά πυκνά σύσσωμη η αντιπολίτευση θα στρέφεται κατά της πλειοψηφίας.

Με πρωτάρηδες είναι αναγκασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ να αμυνθεί στα πυρά των έμπειρων και κοινοβουλευτικά μπαρουτοκαπνισμένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι στιγμής τα πρόσωπα που βρίσκονται ψηλά στην λίστα των υποψήφιων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων είναι αυτά των θεσσαλονικών Σωκράτη Φάμελλου και Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη με τον Νίκο Βούτση, που έχει αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο, να περιμένει εναγωνίως την οριστική απάντηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη που εξακολουθεί να κρατά αποστάσεις από κάθε «επίσημη θέση».

Ένας ακόμη υποψήφιος, εκπρόσωπος και αυτός της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Κώστας Μπάρκας που εμφανίζεται επιφυλακτικός για μία από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος μιας και περιμένει κάτι «καλύτερο» προσβλέποντας σε μία θέση αντιπροέδρου της Βουλής.

Οι βουλευτές που διεκδικούν μια θέση στο προεδρείο της Βουλής είναι ο Τάσος Κουράκης, η Χαρά Καφαντάρη αλλά και ο Γιώργος Βαρεμένος με τους δύο πρώτους να θεωρούνται τα ακλόνητα φαβορί.

The post ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Φτώχεια από έμπειρα στελέχη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα