Θεοδωράκης: Δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά ίσως πούμε «ναι» στον Βούτση

Δεν θα στηρίξει το Ποτάμι την κυβέρνηση, ανακοίνωσε στους βουλευτές του ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο επικεφαλής του Ποταμιού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης του Νίκου Βούτση για την προεδρία της Βουλής, με δύο προϋποθέσεις.

«Είναι προφανές ότι το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Θα είμαστε αμείλικτο σε οτιδήποτε αναπαράγει το κακό παρελθόν. Έχω πει από την προεκλογική περίοδο ότι το Ποτάμι, δεν πρόκειται να ψηφίσει

κανένα νέο φόρο. Θα υπερασπιστούμε τους ανέργους. Εκείνους για τους οποίους δεν νοιάστηκε, ούτε για τα μάτια του κόσμου, η κυβέρνηση», είπε.

Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Βούτση, είπε: «Θα τον ψηφίσουμε, αρκεί να δεσμευτεί σε δύο μόνο πράγματα: Ότι αυτή η Βουλή θα είναι αναθεωρητική. Να αναθεωρηθούν τα άρθρα «περί ευθύνης υπουργών» και ασυλίας βουλευτών έτσι ώστε τα αδικήματα που διαπράττουν οι υπουργοί και οι βουλευτές να τιμωρούνται όπως των υπολοίπων πολιτών. Και το δεύτερο που ζητάμε να δεσμευτεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής είναι αυτή η Βουλή να ψηφίσει έναν νέο εκλογικό νόμο».

Παράλληλα, πρότεινε τη δημιουργία μιας Επιτροπής για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος, λέγοντας: «Προτείνουμε την σύσταση μιας επιτροπής επαϊόντων και όχι κομματικών στελεχών που μέσα σε έξι μήνες θα εκπονήσει ένα σχέδιο για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος. Αυτό το σύστημα είναι νεκρό – κοστίζει πολύ και παράγει κυρίως λάθη. Ιδού λοιπόν ένα πεδίο συνεργασίας για τα γερασμένα κόμματα».

The post Θεοδωράκης: Δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά ίσως πούμε «ναι» στον Βούτση appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα