Κλείνουν τα ταμεία του Γενικού Κρατικού για να μην εισπράξουν το εισιτήριο των 25 ευρώ

18:34 7/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» αντιδρούν στο νέο μέτρο για το εισιτήριο των 25 ευρώ στο νοσοκομείο και αποφάσισαν να κλείσουν το ταμείο.Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αποφάσισαν να κλείσουν το ταμείο για δύο ημέρες, την Πέμπτη και την Παρασκευή αντιδρώντας στο μέτρο είσπραξης του εισιτηρίου, αξίας 25 ευρώ για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου το ταμείο του νοσοκομείου θα κλείσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι ζητούν να υπάρξει «πλήρης και

δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό χωρίς προϋποθέσεις» σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουμε τριπλοπληρώσει για την υγειονομική μας περίθαλψη, την ώρα της δουλειάς μας με τη φορολογία μας και με τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Δεν θα πληρώσουμε ξανά την ώρα της ανάγκης».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά να καταργηθεί το εισιτήριο για εισαγωγή στο νοσοκομείο και η επιβάρυνση του ενός ευρώ σε κάθε συνταγή ενώ ζητά να σταματήσει «η μετάθεση των πληρωμών Υγείας στις τσέπες κάθε ασφαλισμένου πολίτη»

Επίσης η ανακοίνωση του Π.Ι.Σ αναφέρει ότι θεωρεί ότι οι νέες επιβαρύνσεις «δημιουργούν όχι μόνο συνθήκες αδυναμίας πληρωμών, αλλά και κινδύνους για τη δημόσια υγεία, οι οποίοι θα προκύψουν από την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας για την αντιμετώπιση της υγείας των πολιτών».

Κινητοποιήσεις προανήγγειλε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τονίζοντας ότι «τίθεται εμφανώς σε αμφισβήτηση ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Υγείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα