Οι ταινίες που θα συζητηθούν το 2014

18:32 7/1/2014 - Πηγή: Jenny.gr

Και την χρονιά αυτή έχουμε να περιμένουμε αρκετά ενδιαφέρουσες πρεμιέρες. Δράση, περιπέτεια, δράμα, κωμωδία όλα τα έχει το πρόγραμμα. Εμείς κάνουμε μια πρώτη επιλογή και σας παρουσιάζουμε αυτές που δεν πρέπει να χάσετε για αρχή.

«August : Osage County/Αύγουστος» : Η ιστορία μιας δυσλειτουργικής οικογένειας στην Οκλαχόμα της Αμερικής, μ” ένα «υπέρλαμπρο καστ» ηθοποιών να την υποδύεται. Πολλά συζητιούνται για τις ερμηνείες των δύο βασικών πρωταγωνιστριών: της Meryl Streep
και της Julia Roberts.
«Inside Llewyn Davis»: Η νέα ταινία των αδερφών Coen, που ενθουσίασε στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών (κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής). Αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού μουσικού, προερχόμενου από μικρομεσαία οικογένεια του Κουίνς, που προσπαθεί να γίνει γνωστός την εποχή της αναβίωσης της φολκ μουσικής, στη Νέα Υόρκη του ’60.
«Saving Mr. Banks / Η μαγική ομπρέλα»: Το φιλμ επικεντρώνεται στη ζωή της P.L.Travers, συγγραφέας του αγαπημένου παιδικού βιβλίου Mary Poppins. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη συνεργασία της Travers με τον Walt Disney για τη δημιουργία της ομώνυμης κλασικά αγαπημένης ταινίας, «Mary Poppins»,(1964). Την P. L. Travers υποδύεται η Emma Thompson και τον W. Disney ο Tom Hanks.
«The Monuments men / Μνημείων άνδρες» : Η νέα σκηνοθετική προσπάθεια του ηθοποιού George Clooney, στην οποία πρωταγωνιστεί κιόλας, μαζί με πολλούς άλλους γνωστούς ηθοποιούς, Cate Blanchett, Matt Damon, Bill Murray, Jean Dujardin κ.ά.. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ομάδα διευθυντών μουσείων και ιστορικών τέχνης που, στα τελευταία στάδια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναλαμβάνουν να σώσουν τα έργα τέχνης που έχουν κατάσχει οι Ναζί και να τα επιστρέψουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
«Philomena»: Το φιλμ είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία της πενηντάχρονης οδύσσειας της Φιλομένας (Judi Dench), να βρει τον γιο της που είχε υποχρεωθεί να δώσει για υιοθεσία σε νεαρή ηλικία. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες βρετανικές παραγωγές των τελευταίων ετών, η οποία κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο τελευταίο Φεστιβάλ της Βενετίας και είναι υποψήφια για 3 Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Α’ Γυν. Ρόλου σε Δράμα).
«Ξενοδοχείο Grand Budapest»: 1930… Οι ένοικοι του ξενοδοχείου Grand Budapest μπλέκονται στην κλοπή ενός αναγεννησιακού πίνακα και στο μυστηριώδη θάνατο μιας πάμπλουτης ενοίκου, ενώ ταυτόχρονα πολιτικές αλλαγές ταράζουν την Ευρώπη. Στην ταινία παίζουν Ralph Fiennes, Edward Norton, Jude Law, Owen Wilson, Bill Murray, Tilda Swinton, Willem Dafoe, Harvey Keitel κ.ά.
«300: Rise of an Empire/ 300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας»: Πρόκειται για τη συνέχεια της ταινίας –βασισμένη σε κόμικ- ‘’300’’ (2006) … Ο Έλληνας στρατηγός Θεμιστοκλής επιχειρεί να ενώσει όλους τους Έλληνες σε μια μάχη στη θάλασσα εναντίον των Περσών.
«Grace of Monaco»: Η Nicole Kidman θα ενσαρκώσει την πριγκίπισσα του Μονακό και κινηματογραφική star, Grace Kelly, στο βιογραφικό αυτό δράμα που παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον κομμάτι της ζωής της πριγκίπισσας: όταν προσπαθούσε να εξομαλύνει την πολιτική κρίση ανάμεσα στον Πρίγκιπα Ρενιέ και τον Σαρλ ντε Γκολ, με αφορμή τη φορολογική νομοθεσία.
«Captain America: The Winter Soldier / Captain America 2: Ο στρατιώτης του χειμώνα»: Ο γνωστός super- ήρωας της Marvel (τον υποδύεται πάλι ο Chris Evans) επανέρχεται σε νέες περιπέτειες. Ρόλο-έκπληξη στο φιλμ θα έχει ο ηθοποιός Robert Redford.

Keywords
Τυχαία Θέματα