Κεδίκογλου για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ: Έχει εξελιχθεί σε μέγα σκάνδαλο [Βίντεο]

Για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει οριστικά την ΕΡΤ, και στη θέση της να δημιουργήσει έναν «σύγχρονο τηλεοπτικό σταθμό, στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών δικτύων», μίλησε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Χαρακτηριστικά, όπως δήλωσε: «Μιλάμε για μία εταιρεία με έξι λογιστήρια, που δεν επικοινωνούν καν μεταξύ τους. Υπάρχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, που δεν έχει

απογραφεί εδώ και 8 χρόνια. Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Όλα αυτά τελειώνουν σήμερα».

«Η ΕΡΤ συντηρεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες, διατηρεί δεκάδες σταθμούς που μεταδίδουν όλη μέρα το ίδιο πρόγραμμα. Αποτελεί, στο σύνολο, ένα τεράστιο σκάνδαλο που βλέπουν όλοι, αλλά κανείς δεν τολμάει να αγγίξει».

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός της, στις 00:00 απόψε. Θα δημιουργηθεί νέος κομματικός τηλεοπτικός σταθμός, κατά τα πρότυπα ευρωπαϊκών σταθμών».

«Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά, και όποιος εργαζόμενος επιθυμεί, μπορεί να υποβάλλει αίτηση για πρόσληψη στον νέο σταθμό. Ο νέος οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό».

«Το αρχείο της ΕΡΤ, που αποτελεί πραγματικό εθνικό θησαυρό, θα αξιοποιηθεί πλήρως. Μέχρι να ανοίξει ο νέος οργανισμός, οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το χαράτσι, και υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ».

«Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς τολμηρές και ριζοσπαστικές τομές. Πολλοί έλεγαν ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πολιτική βούληση για μεγάλες αλλαγές. Σήμερα, η κυβέρνηση τους διέψευσε».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

Keywords
Τυχαία Θέματα