Καθυστερεί η εκταμίευση της δόσης

Όπως όλα δείχνουν το Eurogroup πιθανότατα δεν πρόκειται να λάβει απόφαση για την δόση των 31,5 δισ. ευρώ την Δευτέρα. Δυσφορία του Ζαν Κλοντ Γιούκνκερ για την καθυστέρηση της έκθεσης της τρόικας.

Ένα ακόμη πρόβλημα ήρθε να προστεθεί στην κυβέρνηση, καθώς  όπως φαίνεται το Eurogroup της Δευτέρας δεν θα πάρει για τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, καθώς η έκθεση της τρόικας, δεν είναι ακόμη έτοιμη. Τη δυσφορία εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Γιούκνκερ για αυτή την εξέλιξη και υποσχέθηκε ταχεία δράση μόλις είναι διαθέσιμα όλα τα στοιχεία.

Ωστόσο

σε δηλώσεις στο Γερμανικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα αναληφθεί δράση για την αποδέσμευση της δόσης.

Παράλληλα συνεχίζεται η κόντρα στους κόλπους της τρόικας. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιανς Βάιτμαν, δήλωσε αντίθετος σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τις πιστώτριες χώρες, δηλώνοντας σε γερμανική εφημερίδα ότι «μία διαγραφή του χρέους από μόνη της δεν θα λύσει τίποτα». Από την άλλη πλευρά, ο πρώην εκπρόσωπος της Ινδίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Αρβίντ Βιρμάνι, επισήμανε ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να συναινέσουν το ταχύτερο σε μια «μαζική» διαγραφή του χρέους για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα