Κάνουν χαρακίρι για το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκοσίμα!

13:02 5/7/2012 - Πηγή: KoolNews

Ούτε τα ρίχτερ, ούτε το φονικό τσουνάμι ευθύνονται για την έκρηξη που προκάλεσε τον ξεριζωμό 10.000 κατοίκων λένε τώρα οι Ιάπωνες αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα.

«Είναι σαφές πως το δυστύχημα αυτό είναι μια καταστροφή που προκάλεσε ο άνθρωπος. Οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, οι ρυθμιστικές αρχές και η εταιρία Tokyo Electric Power δεν εκπλήρωσαν το καθήκον

τους να προστατεύσουν τη ζωή των ανθρώπων και την κοινωνία», ξεκαθαρίζει η ερευνητική επιτροπή του Ιαπωνικού κοινοβουλίου στο τελικό της πόρισμα για το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα που συγκλόνισε τον κόσμο στις 11 Μαρτίου 2011!

«Οι άμεσες αιτίες πρόκλησης του δυστυχήματος ήταν όλες προβλέψιμες πριν από την 11η Μαρτίου. Απλώς το εργοστάσιο δεν ήταν σε θέση να αντέξει τον σεισμό και το τσουνάμι που σημειώθηκαν εκείνη την ημέρα», επισημαίνει η επιτροπή στην οποία συμμετέχουν γιατροί, επιστήμονες, ένας σεισμολόγος και ένας επιχειρηματίας της περιοχής οι οποίοι μελετούσαν τις συνθήκες έκρηξης για έξι μήνες. Έλαβαν μάλιστα υπόψη τους συνεντεύξεις -διάρκειας τουλάχιστον 900 ωρών- περισσοτέρων από 1.100 ανθρώπων.

Ανάμεσα στα μέτρα ασφαλείας τα οποία κατηγορούνται (οι αρμόδιες αρχές) ότι δεν τήρησαν είναι η εκτίμηση της πιθανότητας καταστροφής, η προετοιμασία για περιορισμό παράπλευρων ζημιών από φυσική καταστροφή και η προετοιμασία σχεδίου εκκένωσης του χώρου.

Οι Ιάπωνες ειδικοί δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλό τους αλλά έκριναν ότι η φύση μπορεί να αγριεύει όσο θέλει αλλά ο άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να παίρνει μέτρα προστασίας ακόμη και από τα πιο ακραία φαινόμενα.

Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, η επιτροπή κατηγορεί επισήμως τους πάντες: από την διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου της Φουκουσίμα, TEPCO μέχρι την Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφαλείας, την Επιτροπή Πυρηνικής Ασφαλείας, το υπουργείο Βιομηχανίας και την κυβέρνηση.

Και πολύ καλά κάνει…

Keywords
Τυχαία Θέματα