Κάνετε καλή δουλειά με το προσφυγικό, είπε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα

Με τη φράση «κάνετε καλή δουλειά με την προσφυγική κρίση, συνεχίστε» υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο κτήριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, όπου συναντώνται εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

«O πρωθυπουργός, στη Σύνοδο Κορυφής, δεν θα είναι εγκαλούμενος, αλλά εγκαλών» τόνισε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας

ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και έχει αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες με τον καλύτερο τρόπο.

«Έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας, απαιτείται ευρωπαϊκή λύση»

Μιλώντας στο δημοτικό ρ/σ του Ηρακλείου Αττικής, η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε ότι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης απαιτείται ευρωπαϊκή λύση και η κάθε χώρα να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί.

«Σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε ότι η χώρα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, έχει αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τους πρόσφυγες, με το ανθρώπινο πρόσωπο του ελληνικού λαού και την αυτοθυσία ανθρώπων στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο» είπε η κ. Γεροβασίλη ενώ ανεφερόμενη στις φωνές για κλείσιμο συνόρων, είπε ότι «υπάρχουν αυτές οι ακραίες φωνές στην Ευρώπη, που επιμένουν σ' αυτές τις λύσεις, όπως και οι τέσσερις του Βίζεγκραντ, οι οποίοι συνεδρίασαν προχθές, όμως, υπάρχουν και άλλες φωνές στην Ευρώπη, δυνατές φωνές: αυτές της Α.Μέρκελ, του Ν.Τουσκ, του Ζ.Κ. Γιούνκερ, του Β. Φάϊμαν, οι οποίοι, προβαίνουν συνεχώς σε δηλώσεις και θα τοποθετηθούν και στη Σύνοδο Κορυφής. Και αυτή είναι η πλειοψηφούσα άποψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται με όρους κλειστών συνόρων»

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ με τις οποίες απέρριψε τη λογική των κλειστών συνόρων, προσθέτοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από κοινού και όχι με όρους κλειστών συνόρων και μάλιστα με δηλώσεις από χώρες οι οποίες όχι μόνο δεν λύνουν, αλλά στ' αλήθεια υπονομεύουν την αντιμετώπιση του προβλήματος. Και πρέπει να δούνε με ανοιχτά μάτια το θέμα, χωρίς ξενοφοβία και χωρίς τη λογική ”ας συμβεί λίγο παραπέρα, να μην συμβεί σε εμένα. Αυτό δεν μπορεί να δώσει λύση».

The post Κάνετε καλή δουλειά με το προσφυγικό, είπε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα