Κάμερον: Δεν παραιτούμαι… τώρα. Μετά το 2020 βλέπουμε

Προσπαθώντας να βάλει τέλος στα σενάρια ότι θα αποχωρήσει από τον θώκο - αφού διεξαχθεί το πιθανολογούμενο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή —ή μη— της Βρετανίας στην ΕΕ το 2017- ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι εάν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές της 7ης Μαΐου θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός .

Ο Κάμερον,

το κόμμα του οποίου στις πιο πολλές δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να ισοψηφεί με τους Εργατικούς, είπε πως θα ήθελε να ασκήσει τα καθήκοντά του για την πλήρη πενταετία 2015-2020 εάν επανεκλεγεί. «Προσφέρομαι για να υπηρετήσω ολόκληρη την πενταετία. Αισθάνομαι αρκετά ικανός και αρκετά υγιής για να κάνω αυτή τη δουλειά. Έχω αληθινό πάθος για αυτή και θέλω πραγματικά να νικήσω. Εάν δεν τα καταφέρω, θα απογοητευτώ», είπε ο Κάμερον στο BBC, την βρετανική δημόσια τηλεόραση.

Ερωτηθείς όμως εάν θέλει μια τρίτη θητεία, είπε «όχι... Η τρίτη θητεία δεν είναι κάτι που εξετάζω» κι εκτίμησε πως τότε θα είναι πλέον καιρός να αναδειχθεί νέος ηγέτης των Τόρις.

Εάν ο Κάμερον κερδίσει πράγματι τις εκλογές, οι δηλώσεις του αυτές μοιάζουν να προαναγγέλλουν μια μακρά και σκληρή μάχη για την διαδοχή του.
Ο 48χρονος πρωθυπουργός ανέφερε ότι ανάμεσα στους ενδεχόμενους διαδόχους του στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος είναι η Τερίσα Μέι, η υπουργός Εσωτερικών, ο δήμαρχος του Λονδίνο Μπόρις Τζόνσον, και ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν. Σύμφωνα με τον ίδιο, την εποχή εκείνη θα χρειάζεται «μια φρέσκια ματιά, μια νέα ηγεσία» στους Τόρις.
Ο Κάμερον ανέλαβε πρωθυπουργός το 2010, επικεφαλής της πρώτης κυβέρνησης συνασπισμού στη Βρετανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο συνασπισμό συμμετέχουν το δικό του Συντηρητικό Κόμμα με ήσσονα εταίρο το κεντροαριστερό κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

The post Κάμερον: Δεν παραιτούμαι… τώρα. Μετά το 2020 βλέπουμε appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα