Πάπια με πουρέ, καρότα και τυρί το κυρίως πιάτο στο δείπνο Μέρκελ με Τσίπρα – Ποιο ήταν το μενού της συζήτησης

Μαραθώνιο ήταν το δείπνο που παρέθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Άρχισε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπάρχει ικανοποίηση στην Αθήνα αλλά η γερμανική κι η ελληνική κυβέρνηση έχουν τις θέσεις τους.

Δουλεύουμε

ώστε να βρεθούν συγκλίσεις, τόνισαν οι ίδιες πηγές αναφέροντας πως γίνονται τα πρώτα βήματα για οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Δεν γεφυρώθηκε το χάσμα, δεν συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις συγκεκριμένα αλλά όπως λένε πηγές του Μαξίμου « Η Καγκελάριος δεν θα έβγαινε μπροστά, αν δεν πίστευε πως πρέπει να βρεθεί λύση»

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», συζητήθηκαν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, το σκάνδαλο της Siemens, ενώ έγινε προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας.

Η ελληνική πλευρά έθεσε «κόκκινες γραμμές» σχετικά με μέτρα που δεν γίνονται αποδεκτά κάτι που -σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας- έγινε αποδεκτό σε πολιτικό επίπεδο από την γερμανική πλευρά.

Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε επίπεδο Eurogroup.

The post Πάπια με πουρέ, καρότα και τυρί το κυρίως πιάτο στο δείπνο Μέρκελ με Τσίπρα – Ποιο ήταν το μενού της συζήτησης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα