Ισλαμιστές αντάρτες απειλούν να απαγάγουν αθλήτριες στους Ολυμπιακούς του Σότσι

15:20 4/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστρίας έλαβε μία επιστολή με την οποία εκφράζεται απειλή απαγωγής δύο αθλητριών της χώρας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής, Πέτερ Μένελ μίλησε στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και διευκρίνισε ότι η απειλή αφορά δύο αθλήτριες, την Μαρίς Σιλντ (σκι – σλάλομ) και Τζανίν Φλοκι (skeleton, μόνο έλκηθρο σε πρόσθια θέση).

Ο Μένελ είπε ότι προφανώς η επιστολή έχει σταλθεί από

τη Ρωσία ενώ θέση πήρε και ο εκπρόσωπος της επιτροπής, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά του την ύπαρξη της επιστολής, χωρίς ωστόσο να πει τα ονόματα των αθλητριών.

Ένοπλοι ισλαμιστές αντάρτες έχουν προειδοποιήσει ότι θα διαπράξουν επιθέσεις κατά τη διάρκεια των Αγώνων που θα γίνουν στο Σότσι, μία περιοχή που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του βόρειου Καυκάσου που είναι κατεξοχήν μία περιοχή με μουσουλμάνους κατοίκους.

Εκτός από την Αυστρία και οι Ολυμπιακές Επιτροπές άλλων χωρών έχουν λάβει επιστολές με απειλές – κυρίως ευρωπαϊκές – όπως επίσης και οι ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά οι αρμόδιες αρχές της Ρωσίας καθησύχασαν τον κόσμο και λέγοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

«Αμέσως ειδοποιήσαμε την αυστριακή ομοσπονδιακή υπηρεσία εγκλήματος, η οποία διενεργεί έρευνες», δήλωσε ο Πέτερ Μένελ στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA). Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επιστολή παρελήφθη Δευτέρα και πρόσθεσε ότι δύο αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αυστριακής αστυνομίας θα βρίσκονται στο Σότσι για την προστασία των αθλητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα