Νέα άφιξη: #DIESELTRIBUTE LEATHER COLLECTION

15:05 4/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της capsule συλλογής Diesel denim, o Nicola Formichetti συνεχίζει να μελετά την κληρονομιά της Diesel και επανέρχεται με μια εντυπωσιακή leather συλλογή που λανσάρεται παγκοσμίως την 1η Φεβρουαρίου 2014.

Το δέρμα, ως ξεχωριστό υλικό, βγαίνει από τα αρχεία της Diesel και κάτω από τη δημιουργική ματιά του Nicola Formichetti γίνεται το όραμα για το μέλλον του brand. Δίνοντας προσοχή

στις λεπτομέρειες, η συλλογή αυτή τονίζει τη rebel αισθητική του δέρματος και την ταυτόχρονη αντίθεση των δημιουργών απέναντι στην ταχεία εμπορευματοποίηση ενός τόσο αναγνωρίσιμου και εκλεπτυσμένου υλικού. Τη θέση αυτή επιβεβαιώνει, άλλωστε, και η ίδια η διαδικασία δημιουργίας της συλλογής: τα χειροποίητα studs και τα patches που ράβονται στο χέρι περιορίζουν την παραγωγή στην ολοκλήρωση τριών κομματιών την ημέρα, γεγονός που καθιστά την Diesel Tribute ξεχωριστή και ακαταμάχητη για κάθε fashion lover.

Η παράδοση, λοιπόν, συναντά το μέλλον και στην Diesel Tribute το δέρμα γίνεται η αφορμή για μια capsule συλλογή από εξαιρετικά garments, όπως το iconic biker jacket, που τώρα συνθέτεται πάνω στο ύφασμα των jog-jeans με την προσθήκη μεταλλικών στοιχείων και το χειροποίητο δερμάτινο patch, που συνήθως βρίσκουμε στο πίσω μέρος των τζιν. Ή το δερμάτινο φόρεμα που διακοσμείται με 100 patches, που προέρχονται από το ιστορικό αρχείο των πεντάτσεπων τζιν της Diesel και τοποθετούνται χειροποίητα πάνω στο μαλακό δέρμα, προσφέροντας έτσι την επιδιωκόμενη ροκ και σέξι αισθητική.

Τελικά, η συλλογή αυτή δημιουργεί στενούς δεσμούς με τον κόσμο της Diesel, επιβεβαιώνοντας τη θέση του brand στο χώρο της παγκόσμιας μόδας ως σήματος που εκφράζει το ελεύθερο πνεύμα.

Όσον αφορά τα αξεσουάρ, οι μαλακές δερμάτινες ζώνες, τα μεταλλικά ροκ στοιχεία που διακοσμούν τα key holders και τα iconic δερμάτινα patches που τοποθετούνται στα unisex sneakers και στις tote bags ολοκληρώνουν το δυνατό visual στίγμα της συλλογής.

Έντεκα διαφορετικά σχέδια ρούχων, πέντε μοναδικά αξεσουάρ και τέσσερα σχέδια εσωρούχων, συνθέτουν μία από τις πιο δυνατές συλλογές της εποχής.

Η έμπνευση

Σχεδιάζοντας την πρώτη capsule συλλογή ο Nicola Formichetti αποτίνει φόρο τιμής στο DNA του brand, αξιοποιώντας στοιχεία που προέρχονται από το 35 ετών ιστορικό αρχείο της Diesel. Το αποτέλεσμα: μια μοναδική συλλογή με χειροποίητα στοιχεία, συνδυασμένη με μια επαναστατική καμπάνια.

Μετά από μελέτη των ιστορικών pieces της Diesel, ο Nicola δημιούργησε μια capsule συλλογή δύο βαθμίδων, που κινείται ανάμεσα στο τζιν και το δέρμα. Έτσι, αναβιώνοντας την ιστορική κληρονομιά, καταφέρνει να φέρει το brand στο μέλλον. Γι’ αυτό και κάθε κομμάτι δημιουργείται στο χέρι, ώστε τελικά να αποτελεί ένα μοναδικό κομμάτι στην ιστορία της μόδας.

Βάζοντας την προσωπική του ματιά στις εικονικές αναφορές του σχεδιασμού, ο Nicola επανατοποθετεί τη visual αισθητική της Diesel με εξατομικευμένα, λεπτομερή και μοναδικά σχέδια. «Η συλλογή αυτή είναι ένας φόρος τιμής στο DNA της Diesel», δηλώνει ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του brand. «Η επίσκεψή μου στα εργοστάσια της Diesel στην Ιταλία ήταν μοναδική. Και η απόφασή μου να χρησιμοποιήσω όλα όσα ανακάλυψα στα ιστορικά αρχεία ήταν άμεση. Αυτή η νέα, limited edition και η χειροποίητη εξερεύνηση του denim και του δέρματος συνθέτει τα δύο βασικά βήματα στο σχεδιασμό του μέλλοντος της Diesel».

Ένα mix γυναικείων και αντρικών στοιχείων συνθέτει το τελικό μείγμα του προϊόντος. Σαράντα πέντε συνολικά κομμάτια, ανάμεσά τους ready-to-wear ρούχα, denim, αξεσουάρ και εσώρουχα, έρχονται για να μας καταπλήξουν.

Η καμπάνια

Σε συνεργασία με το διάσημο Βρετανό φωτογράφο Nick Knight και σε συνδυασμό με μια ομάδα νέων συνεργατών, ο Nicola Formichetti ακολούθησε και στη δημιουργία της καμπάνιας την ίδια λογική της Diesel Tribute collection. Το αποτέλεσμα; Πρωτοποριακό και επαναστατικό, όπως ακριβώς ταιριάζει στη συλλογή αυτή. Είναι, λοιπόν, η πρώτη φορά που μια διεθνής διαφημιστική καμπάνια υλοποιείται με τη χρήση ενός iPhone και την αξιοποίηση όλων των νέων τεχνολογικών εφαρμογών app. Η τελική εικόνα της Diesel Tribute γίνεται το φυσικό επακόλουθο του DNA του brand.1 από 15 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο Flagship Diesel Store@Golden Hall, τηλ.: 210-6837711.

Keywords
Τυχαία Θέματα