Ιντέγε: Ο «Ντρογκμπά του Ολυμπιακού» είναι ένας ωραίος τύπος που γουστάρουν και οι αντίπαλοι

Ο Άιντε Μπράουν Ιντέγε γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1988 στη Γεναγκόα των περίπου 350.000 κατοίκων. Στο αριστερό του χέρι έχει «χτυπήσει» το τρίπτυχο της ζωής του: Σοφία, δύναμη, κουράγιο, ενώ το παζλ των εννοιών που αποτελούν τον οδηγό ζωής συμπληρώνει η λέξη «αγάπη».

Ο Ιντέγε πιστεύει πολύ στον Θεό και δεν χάνει ευκαιρία να τον ευχαριστεί για όσα θεωρεί ότι του έχει χαρίσει. Όταν θέλει να πάρει δύναμη λέει στον εαυτό του πέντε φράσεις: «Είμαι ο καλύτερος, μπορώ να το κάνω, ο Θεός

είναι μαζί μου, είμαι νικητής, σήμερα είναι η μέρα μου». Ο ξεχωριστός κύριε Ιντέγε δεν ζητάει πολλά. Του αρκεί να είναι υγιής ο ίδιος και η οικογένειά του και να σκοράρει.

Όταν σκοράρει είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος και αυτό το είδαν όλοι χθες, όταν μετά τον αγώνα έκανε δηλώσεις αγκαλιά με τα δυο παιδιά του. Εκείνη την ώρα ήταν και ο ίδιος παιδί.

«Αν έχεις μια οικογένεια να σ' αγαπάει, λίγους καλούς φίλους, φαγητό στο τραπέζι σου και μια σκεπή πάνω από το κεφάλι σου, είσαι πιο πλούσιος απ' όσο νομίζεις», λέει ο Ιντέγε και το εννοεί. Του αρέσει να εμπνέει τους ανθρώπους και θέλει κάποια μέρα να τον κοιτάξει κάποιος στα μάτια και να του πει «εξαιτίας σου δεν τα παράτησα».

Στη Γουέστ Μπρομ πέρασε δύσκολα. Το χαμόγελο, που είναι το σήμα κατατεθέν του είχε χαθεί. Οι Άγγλοι έδωσαν 10.000.000 λίρες για να τον κάνουν δικό τους, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών. Οι μέρες στο Νησί δεν ήταν εύκολες. Ο Ιντέγε δεν ήταν καλά γιατί ένιωθε ότι ο προπονητής του δεν τον εμπιστευόταν και το κυριότερο, δεν χαιρόταν το παιχνίδι.

Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του στον Ολυμπιακό. Ο Νιγηριανός βλέπει ότι ο προπονητής του τον εμπιστεύεται απόλυτα. Αντιλαμβάνεται ότι οι συμπαίκτες του στο γήπεδο παίζουν γι’ αυτόν, ενώ και ο κόσμος τον λατρεύει. Γι’ αυτό και ο ίδιος δίνει τον καλύτερο του εαυτό και συνεχίζει:

«Πρέπει να δουλεύω σκληρά για να δώσω περισσότερα. Ξέρω τις ικανότητές μου και μπορώ να τα πάω καλύτερα. Όλοι με βοηθούν στην ομάδα, μου δίνουν χρόνο συμμετοχής και αυτό είναι ότι χρειάζεται ένας επιθετικός για να μπορέσει να βελτιωθεί» λέει και το πρόσωπό του φωτίζεται ξανά.

Ο Ιντέγε με το παιχνίδι του καταφέρνει να κερδίσει την αγάπη των οπαδών του Ολυμπιακού και τον σεβασμό των αντιπάλων. Δεν πέφτει με το παραμικρό, δεν παίζει βρώμικα, δεν τα περιμένει όλα από τους άλλους. Τρέχει 90 λεπτά, πιέζει και προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί τους συμπαίκτες του.

«Στο παρελθόν είχα τη δυσκολία πως δεν είχα χρόνο συμμετοχής και δεν είχα την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω και να βελτιώνομαι. Αυτό ανήκει στο παρελθόν, βρίσκομαι στον Ολυμπιακό που είμαι πολύ ευτυχισμένος και είμαι συγκεντρωμένος στο να κερδίζω παιχνίδια» δηλώνει αφήνοντας πίσω του τις δυσκολίες του παρελθόντος.

Ο Ιντέγε πανηγυρίζει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο (όπως στην Τούμπα), ζει έντονα τις στιγμές και ποστάρει φωτογραφίες στο facebook για να ευχαριστήσει τον κόσμο για την αγάπη του: «Θα ποστάρω ακόμα μία φωτογραφία, για τους οπαδούς!» είπε μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ ο αγαπημένος «Ντρογκμπά» των οπαδών του Ολυμπιακού και στη συνέχεια εξήγησε γιατί επέλεξε την ομάδα του λιμανιού:

«Τις τελευταίες μέρες πριν έρθω μου έδωσε ο μάνατζερ κάποια παιχνίδια της ομάδας. Είδα πως είναι μια επιθετική ομάδα, φαντάστηκα τον εαυτό μου να παίζει και να βάζω γκολ. Αυτό απολαμβάνει κάθε ποδοσφαιριστής». Αυτός είναι ο Μπράουν Ιντέγε. Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, μα πάνω απ’ όλα ένας ωραίος τύπος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή η ΑΕΚ δεν είναι μια μεγάλη ομάδα, είναι μια μεγάλη απάτη

Πάρτι Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Νίκησε 4-0 την ΑΕΚ

The post Ιντέγε: Ο «Ντρογκμπά του Ολυμπιακού» είναι ένας ωραίος τύπος που γουστάρουν και οι αντίπαλοι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα