Ηλικιωμένες ακτιβίστριες εμπόδισαν τα συνεργεία του Δήμου να καθαρίσουν το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο [εικόνες]

Μπορεί ο καθαρισμός του Πολυτεχνείου να έχει ξεκινήσει από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, ωστόσο οι υπάλληλοι του Δήμου αντιμετωπίζουν… σθεναρή αντίσταση από γυναίκες που δηλώνουν αποφασισμένες να μην επιτρέψουν το σβήσιμο του γκράφιτι που κοσμεί τους εξωτερικούς του τοίχους τις τελευταίες ημέρες.

Ο δήμος Αθηναίων έθεσε στη διάθεση των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ εξειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας [Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΩ], το οποίο ασχολείται με τον καθαρισμό αστικών υποδομών από χρώματα ενώ το κονδύλι για τον καθαρισμό καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το ΕΜΠ. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του KoolNews.gr τρεις γυναίκες με βαμμένα τα πρόσωπά τους και μία ακόμα μικρή παρέα που έχει συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στους καθαριστές καθώς αρνούνται να απομακρυνθούν για να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Αργυρόπουλος βρίσκεται στο Πολυτεχνείο αυτή την ώρα και μας μεταδίδει το ρεπορτάζ: «Οι γυναίκες και η παρέα όχι απλά αντιστέκονται στο συνεργείο καθαρισμού, αλλά δε δίστασαν να προπηλακίσουν έναν περαστικό που τους κατέκρινε για τις ενέργειές τους. Έχουν ήδη μπει σκαλωσιές και το κτίριο θα βαφτεί, όπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι του Δήμου».

«Μην ακουμπάτε το γκράφιτι, είναι έργο τέχνης», φώναζαν οι γυναίκες, με τους καθαριστές να δυσκολεύονται να χειριστούν την κατάσταση. Σύμφωνα με τον κ. Αργυρόπουλο τα επεισόδια είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο.

Τις τελευταίες ώρες στο Facebook κυκλοφορεί κείμενο που καλεί σε δράση κατά της αφαίρεσης του γκράφιτι. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ανάρτηση στη σελίδα του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου «Εμπρός» το οποίο καταλήγει ως εξής: «Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός καλεί σε δράση ενάντια στην καταστροφή ενός ακόμα «μνημείου» τέχνης, ενάντια στην απομάκρυνση του γκράφιτι στο Πολυτεχνείο και τη δίωξη των δημιουργών του. Σήμερα Δευτέρα στις 12.00 στην οδό Στουρνάρη. Ελάτε και φέρτε τη φαντασία σας και τα υλικά που την ντύνουν...».

Οι καθαριστές μερικά λεπτά πριν αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν φοβούμενοι τη συγκέντρωση του κόσμου.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Ηλικιωμένες ακτιβίστριες εμπόδισαν τα συνεργεία του Δήμου να καθαρίσουν το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα