Η Ζόι Μπαρνς του House of Cards έχει φλος ρουαγιάλ και το παίζει βρώμικα

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει ένα μότο που συνοδεύει τη λέξη δημοσιογράφος. «Αλήτης και ρουφιάνος». Για το ελληνικό σινάφι μιλάμε πάντα. Αλλά θα θέλαμε πολύ να βλέπαμε τι θα λεγόταν για τον ίδιο κλάδο αν για παράδειγμα ζούσαμε στις ΗΠΑ. Αν ερχόμασταν αντιμέτωποι με μία Ζόι Μπαρνς. Ναι, καλά κατάλαβες...Αυτό το διαβολικό πλάσμα με το αγγελικό πρόσωπο.

Η κοκκινομάλλα Ζόι ήταν ένα ανύπαρκτο πλάσμα σε ένα μεγάλο δημοσιογραφικό όμιλο και όταν της παρουσιάστηκε η ευκαιρία την άρπαξε από τα μαλλιά και κατήργησε

κάθε ηθικό και ανήθικο κανόνα. Όταν θέλεις την είδηση πρέπει να βρεις την πηγή. Όταν θέλεις ειδήσεις πάλι πρέπει να βρεις την πηγή. Στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχουν κανόνες και κάθε μέρος της συναλλαγής λειτουργεί κατά βούλησιν γνωρίζοντας ότι δεν έχει να χάσει κάτι.

Στη δεύτερη περίπτωση όμως η σχέση με την πηγή γίνεται πρώτιστο μέλημα και δεν την διαταράσσεις με τίποτα εκτός κι αν διακυβεύεται κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχει να σου προσφέρει. Αυτού του δόγματος είναι και η Ζόι Μπαρνς. Δίνει στην πηγή της ότι της ζητήσει για να πάρει αυτό που θα την ανεβάσει. Και τα καταφέρνει. 1 από 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Γίνεται αντικείμενο φθόνου και ζήλιας για την επιτυχία της να πάει στο άψε-σβήσε από το 5 στο 10. Και από ένας απλό πιόνι στη σκακιέρα να γίνει ρυθμιστής καταστάσεων. Της προσφέρουν να καλύπτει το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου; Το αρνείται και φεύγει από τον παραδοσιακό όμιλο που δούλευε για κάτι μοντέρνο, πιο ελεύθερο που δεν έχει πίεση, όπου θα είναι το μεγάλο όνομα. Απολύεται εξαιτίας της ένας διευθυντής, παίρνει μαζί της και την αμέσως επόμενη της στο μέγεθος σημαντικότητας των θεμάτων και...μπαμ. Σαρωτική.

Αν δεν είχε την ατυχία να επιλέξει ως πηγή της τον Φρανκ Άντεργουντ, τον άνθρωπο γύρω από τον οποίο περιστρέφονται όλοι και αυτόν που έχει τους άσους στα χέρια του. θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάνει τους πάντες ότι θέλει. Τους καθυποτάσσει με αυτή την αφέλεια και την αθωότητα που ακολουθεί το μικροκαμωμένο του δέματος της και το νεαρό της ηλικίας της. Όπως τον πρώην συνάδελφο και εσαεί ερωτοχτυπημένο μαζί της Λούκας, ο οποίος αφού έχει φάει μια μεγαλοπρεπή χυλόπιτα, όταν της τα ρίχνει σχεδόν τύφλα από το ποτό, δεν μπορεί να της αρνηθεί να την φιλοξενήσει σπίτι του. Και την βλέπει να βγάζει τη νύχτα στο κρεβάτι του, δίπλα του, ώσπου τον κολλάει στα δίχτυα της.

Είναι μια αδίστακτη δημοσιογράφος. Που κάθισε με αυτόν το δάσκαλο και έμαθε αυτά τα γράμματα. Είχε όμως και την προδιάθεση. Βλέπει τι ζητάει ο Φρανκ και του το δίνει. Κάποια στιγμή αποφασίζει να το πάρει πίσω. Η συμβουλή της συναδέλφου της να μην δίνει το κορμί της για κάτι που είναι μέτριο της πειράζει το μυαλό. Εκείνη επί χρόνια έκανε πολλά για την πηγή της (σεξ, στοματικό κ.α.), αλλά όταν την ανακάλυψαν η καριέρα της πήγε 10 βήματα πίσω. Ο Άντεργουντ όμως είναι ο άνθρωπος με τα μεγάλα κι όχι τα μέτρια.

Γι΄αυτό του δίνει ξανά το σεξουαλικό μέρος της συμφωνίας τους και δεν διστάζει να του πει «αφού το θες, δεν έχω κανέναν πρόβλημα να είσαι ο νταβατζής μου και να είμαι η πόρνη σου, αλλά πρέπει να με πληρώσεις». Going for the big!

Ακόμα όμως κι ο Άντεργουντ τα βρίσκει σκούρα απέναντι της. «Κάνουμε σεξ, θες και ειδικό ύφος για να μου δώσεις το θέμα;»

Το αγγελικό πρόσωπο με τη διαβολεμένη ψυχή. Όπως ακριβώς και η Κέιτ Μάρα, που μέσα σε τόσο μικρό πακέτο κρύβει ανεξάντλητες ποσότητες θράσους, τόλμης, άγνοιας κινδύνου και ταυτόχρονα φόβου... 1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα