Η τέχνη του να γεύεσαι: Δεν μετρά μόνο η συνταγή αλλά και το σωστό μαχαίρι

14:56 7/7/2014 - Πηγή: KoolNews

Θα σας περιγράψουμε ένα υποθετικό σενάριο το οποίο λίγο πολύ όλοι το έχουμε ζήσει. Είστε καλεσμένος σε φιλικό σπίτι για δείπνο. Φτάνει η ώρα του φαγητού. Κάθεστε στο τραπέζι και σερβίρεται το φαγητό.

Το μενού έχει μπριζόλα. Είναι από τα αγαπημένα σας εδέσματα. Κι όμως αυτό το φαγητό που το λατρεύετε δεν μπορείτε να το απολαύσετε γιατί το μαχαίρι που έχετε είναι ένα απλό μαχαίρι γενικής χρήσης. Αναγκάζεστε έτσι να παλεύετε κάθε φορά για να φάτε μια μπουκιά, ώστε στο τέλος για να μην προσβάλλετε προτείνετε να το φάτε με το χέρι όλοι.

Λάθος. Αφήστε να λένε ότι το κρέας και η

γυναίκα θέλουν χέρι. Για την γυναίκα δεν ξέρουμε, αλλά το κρέας δεν θέλει χέρι… αλλά το σωστό μαχαίρι. Για σας που ασχολείστε με τη μαγειρική θα βρείτε το σωστό μαχαίρι στα πρατήρια BP. Και τα σωστά μαχαίρια είναι της THOMAS BY ROSENTHAL GROUP. Αρκεί να επιλέγετε την BP κάθε φορά που βάζετε βενζίνη στο αυτοκίνητο σας. Πώς γίνεται αυτό;

Κάθε φορά που εφοδιάζεστε με καύσιμα κίνησης BP σε ένα από τα συμμετέχοντα πρατήρια, παίρνετε 1 κουπόνι για κάθε 10€ καυσίμου. Έτσι για 20€ έχετε δύο κουπόνια, για 30€ τρία κουπόνια κ.ο.κ. Μόλις συμπληρώσετε πέντε κουπόνια και δίνοντας το αντίστοιχο ποσό, μπορείτε να αποκτήσετε το προϊόν της αρεσκείας σας.

Έτσι θα μπορείτε να απολαμβάνετε πιάτα όπως αυτά που έχει επιμεληθεί με τα χεράκια του ο Άκης Πετρετζίκης και να μην αναθεματίζετε για το μαχαίρι, το οποίο αν δεν είναι το σωστό χαλάει και την εικόνα, που είναι πολύ σημαντική γιατί πρώτα χορταίνεις με το μάτι, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις τον συνδυασμό των γεύσεων.

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Μαχαίρι Chef 195mm

Για Κρεατόσουπα με Γκρεμολάτα: Αυτή η πρωτότυπη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη εκτός από κρέας, περιλαμβάνει και καρότα με κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες. Αυτό που χρειάζεστε για να το κάνετε γρήγορα και σωστά είναι το μαχαίρι Chef 195mm, που ταιριάζει γάντι για κοψίματα ακρίβειας πάνω σε επιφάνεια κοπής.

Μαχαίρι γενικής χρήσης 116mm

Για να κόβετε και να ξεφλουδίζετε τα φρούτα που θα τρώτε όλο το καλοκαίρι: Μια ωραία φρουτοσαλάτα με σάλτσα φρούτων όπως αυτή του Άκη Πετρετζίκη χρειάζεται να ξεφλουδιστούν σωστά τα φρούτα. Και πως θα γίνει ιδανικά αν όχι με το μαχαίρι Thomas γενικής χρήσης 116mm

Σετ 2 Μαχαίρια μπριζόλας 112mm

Για Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα στο φούρνο με πατάτες: Με τα δύο οδοντωτά μαχαίρια για μπριζόλα 112mm αξίας 49,95 με λιανική είτε 8,99+5κουπόνια, το σνίτσελ και οι μπριζόλες θα είναι ξανά το αγαπημένο σας φαγητό.

Μικρό Μαχαίρι Santoku 127mm

Για Φιλέτο Κοτόπουλου με Μανιτάρια στη λαδόκολλα: Ιδανικά για λεπτές, ιδίως φιλέτα, κρεάτων ή ψαριών, τα δύο μαχαίρια Thomas santoku, μεγάλο (175mm) και μικρό (127mm) είναι απαραίτητα σε κάθε κουζίνα.

Μικρό Μαχαίρι Santoku 127mm

Για Φιλέτο Κοτόπουλου με Μανιτάρια στη λαδόκολλα: Ιδανικά για λεπτές, ιδίως φιλέτα, κρεάτων ή ψαριών, τα δύο μαχαίρια Thomas santoku, μεγάλο (175mm) και μικρό (127mm) είναι απαραίτητα σε κάθε κουζίνα.

Μαχαίρι Ψωμιού 196mm

Για Σπιτικό Γαλατόψωμο ή Τρίγωνα Κοτόπουλου με Κρούστα Αμυγδάλου και Βερύκοκου: Ο Άκης σας μαθαίνει να φτιάχνετε το δικό σας ψωμί, αλλά κι εσείς πρέπει να του μάθετε πως κόβεται. Με το μαχαίρι ψωμιού 196mm το ψωμί θα γίνει φέτες, ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε γλυκά με κρούστα.

Ατσάλινο ακονιστήρι 203mm

Και φυσικά τα μαχαίρια θέλουν και την απαραίτητη περιποίηση προκειμένου να αποδίδουν πάντοτε στο έπακρο και όπως εσείς θέλετε. Με το ακονιστήρι λεπίδων (εκτός αυτών με πριονωτή άκρη) θα ακονίσετε κάθε λεπίδα και θα την καταστήσετε κατάλληλη για κάθε φαγητό…

Επειδή όμως η BP δεν σας αφήνει μόνο με την γεύση και τα... μαχαίρια, πλέον έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε μία από τις 12 συμμετοχές στο σεμινάριο μαγειρικής του Άκη Πετρετζίκη και επαγγελματικά μαχαίρια Thomas!

Keywords
Τυχαία Θέματα