Και στο τέλος κερδίζουν οι… κόκκινοι! Ντόρμουντ – Μπάγερν 1-2

Ξανά στην κορυφή η Μπάγερν! Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, οι Βαυαροί ήταν εκείνοι που κατάφεραν να επικρατήσουν με τελικό σκορ 2-1, φτάνοντας τις πέντε κατακτήσεις Champions League και Κυπέλλων Πρωταθλητριών.

Ο Άριεν Ρόμπεν κατάφερε να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε στον περσινό τελικό, σκοράροντας το νικητήριο γκολ, στο 89’, όταν όλα έδειχναν πως ο τίτλος θα κριθεί στην

παράταση. Με αυτόν τον τρόπο, οι Βαυαροί, «ισοφαρίζουν» τη Λίβερπουλ στη «μάχη» των ευρωπαϊκών κατακτήσεων.

Παρά το γεγονός πως οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εκείνοι που έκλεψαν τις εντυπώσεις αγωνιστικά -κυρίως στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης- δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τους μουδιασμένους Βαυαρούς. Ο Λεβαντόφσκι, δεν άφησε σε ησυχία την αμυντική γραμμή των αντιπάλων, χωρίς όμως να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Από το 25ο λεπτό και μετά, ήταν η σειρά των «φιλοξενούμενων» να πάρουν τον πρώτο λόγο στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας την αντίπαλη εστία.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήρθε χωρίς να υπάρχει σκορ, ενώ ο ρυθμός του αγώνα ήταν πραγματικά καταιγιστικός. Αναμφισβήτητα, οι ήρωες του γηπέδου ήταν ο Νόιερ και ο Βαιντερφέλερ, που με τις καταπληκτικές τους επεμβάσεις κράτησαν τις εστίες τους ανέπαφες.

Το δεύτερο μέρος βρήκε και πάλι τους «κιτρινόμαυρους» με πολύ όρεξη για επιθετικό ποδόσφαιρο. Όμως, στο 59ο λεπτό ήταν η ώρα του Μάτσουκιτς για να ανοίξει το σκορ! Μετά από μπαλιά του Ριμπερί στον Ρόμπεν, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Κροάτη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η χαρά των παικτών της Μπάγερν κράτησε μόλις επτά λεπτά, αφού οι αντίπαλοι κέρδισαν πέναλτι, και ο Γκουντογκάν έφερε και πάλι το ματς στα ίσα.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός, παρά το γεγονός πως κανείς από τους δύο προπονητές δεν είχε χρησιμοποιήσει καμία από τις διαθέσιμες αλλαγές. Τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι πίστεψαν πως η παράταση ήταν εκείνη που θα έκρινε τον νικητή, ο Ρόμπεν, εκμεταλλευόμενος την αναστάτωση που είχε προκαλέσει στην αντίπαλη άμυνα ο Ριμπερί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με τον καλύτερο τρόπο λοιπόν κλείνει την προπονητική του καριέρα ο Γιουπ Χάινκες, αφού γίνεται ο 19ος προπονητής που κατακτά το Champions League δύο φορές, αλλά και ο τέταρτος που καταφέρνει κάτι τέτοιο με δύο διαφορετικές ομάδες, μετά τους Έρνστ Χάπελ (Φέγενορντ 1970, Αμβούργο 1983), τον Ότμαρ Χίτσφελντ (Ντόρτμουντ 1997, Μπάγερν 2001) και το Ζοζέ Μουρίνιο (Πόρτο 2004, Ίντερ 2010).

Δείτε το φιλμ του αγώνα:

LIVE: ΤΕΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ! Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2013 η Μπάγερν Μονάχου! Μετά από τρεις χαμένους τελικούς μέσα σε τέσσερα χρόνια, οι Βαυαροί φτάνουν και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας τον πέμπτο αντίστοιχο τίτλο στην ιστορία τους.

Δείτε το νικητήριο γκολ για την Μπάγερν:


Dortmund 1-2 Bayern (Gol de Robben) UEFA… από DaniDV

LIVE: Έχουμε μπει στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

LIVE: Αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο ο Ρόμπεν για να μπει ο Λουίς Γκουστάβο

LIVE: Γκοοοοοοοολ! 2-1 για την Μπάγερν στο 89! Ο Ρόμπεν μέσα στην αναστάτωση της άμυνας των Βεστφαλών καταφέρνει να ξεφύγει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

LIVE: Καταπληκτική συνεργασία των παικτών της Μπάγερν και στη συνέχεια ο Σβάινστάιγκερ σουτάρει δυνατά πάνω στον Βαιντερφέλερ.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, άσος των Ντάλας σχολιάζει: «Πολύ καλό παιχνίδι! Ο Ρόμπεν έπρεπε να έχει πετύχει δύο γκολ και ο Ριμπερί είναι τυχερός που έχει αποφύγει την κόκκινη!»

LIVE: Κόρνερ για την Μπάγερν στο 83’. Ο Σβάινστάιγκερ στέλνει την μπάλα άουτ.

Δείτε εδώ το γκολ των Βαυαρών:


Borussia Dortmund 0-1 Bayern Munich – Marijo… από dm_51a116ff02f9b

LIVE: Συνεχίζει να κρατά την κατοχή υπέρ της η Μπάγερν με 57%.

LIVE: Τρομερή επέμβαση από τον Βαιντερφέλερ μετά από δυνατό σουτ του Αλάμπα!

LIVE: Νεύρα στο γήπεδο! Κάρτες σε Γκροσρόιτς και Ριμπερί από τον Ιταλό διαιτητή.

LIVE: Χαμός στο γήπεδο! Ο Σούμποτιτς βγάζει την μπάλα από την εστία την τελευταία στιγμή! Πήρε τη… μπουκιά από το στόμα του Ριμπερί που ετοιμαζόταν να πλασάρει!

LIVE: Δεν μπορεί να κάνει το 2-1 η Ντόρτμουντ χάνει άλλη μια ευκαιρία!

LIVE: Γκοοοοοοοολ! 1-1 για την Ντόρτμουντ μετά από εκτέλεση πέναλτι Γκουντογκάν!

LIVE: Πέναλτι για την Ντόρτμουντ!

LIVE: Μονομαχία Ριμπερί-Χούμελς με τον Γάλλο να είναι πεσμένος στο έδαφος και να κρατά το πρόσωπό του.

LIVE: Η Ντόρμουντ κέρδισε κόρνερ αλλά δεν κατάφερα να ανησυχήσει τον Νόιερ.

LIVE: Γκοοοοοοοολ! 1-0 για την Μπάγερν με τον Μάτσουκιτς! Μετά από μπαλιά του Ριμπερί στον Ρόμπεν, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Κροάτη που άνοιξε το σκορ στο 59′!

LIVE: Στο έδαφος ο Μπόατενγκ! Συνεχίζονται οι σκληρές μονομαχίες στο 58’.

LIVE: 86. 298 οι θεατές του αγώνα!

LIVE: Τα τελευταία λεπτά την επιθετική πρωτοβουλία έχει αναλάβει η Μπάγερν, έχοντας και την κατοχή της μπάλας.

LIVE: Ο Νόιερ έχει να δεχτεί γκολ σχεδόν 7 ώρες στο Champions League. Τελευταίος που το κατάφερε ήταν ο Κονσιελνί της Άρσεναλ στη φάση των 16.

LIVE: Και σε αυτό το ημίχρονο η Ντόρτμουντ έχει μπει με πολύ καλή διάθεση και παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο.

LIVE: Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς αλλαγές και οι δύο ομάδες.

LIVE: «Ένα μοιρασμένο ημίχρονο» σχολιάζει ο Γκάρι Λίνεκερ στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter.

LIVE: Οι τερματοφύλακες και των δύο ομάδων είναι αναμφισβήτητα οι μέχρι τώρα μεγάλοι πρωταγωνιστές. Οι καλύτερες ευκαιρίες έχουν δημιουργηθεί από τους Ρόμπεν και Λεβαντόφσκι, αντίστοιχα για Μπάγερν και Ντόρτμουντ. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι εκείνοι που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις αλλά δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν το σκορ εκμεταλλευόμενοι την υπεροχή τους.

LIVE: Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Εκπληκτικός ρυθμός με πολλές φάσεις και για τις δύο ομάδες! Η κατοχή διαμορφώθηκε σε 37-63 για την Μπάγερν, 5-3 τα κόρνερ, 0-1 κίτρινες, με την Ντόρτμουντ να είναι εκείνη που είχε τον πρώτο λόγο με την έναρξη της αναμέτρησης. Οι Βαυαροί, από την άλλη, κατάφεραν να ανεβάσουν τον ρυθμό τους και να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους στα τελευταία λεπτά.

LIVE: Ο Ρόμπεν για άλλη μια φορά τετ α τετ στέλνοντας την μπάλα στο πρόσωπο του Βαιντερφέλερ!

LIVE: Ο Ρόις επιχείρησε ένα σουτ από πολύ πλάγια θέση χωρίς να καταφέρει να απειλήσει τον Νόιερ.

LIVE: Συνεχίζει να πολιορκεί η Μπάγερν την αντίπαλη εστία. Αυτή τη στιγμή ο Μίλερ είναι πεσμένος στο έδαφος, στο 40ο λεπτό.

LIVE: Ο Ρόμπεν επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα μεγάλα παιχνίδια, χάνοντας ένα ακόμη τετ α τετ.

LIVE: Απομάκρυνση με τα πόδια από τον Νόιερ σε πλασέ του Λεβαντόσφσκι! Τρομερή ευκαιρία!

LIVE: Οι Βαυαροί έχουν καταφέρει να βρουν την ισορροπία τους στο ματς.

LIVE: Σε 30 λεπτά παιχνιδιού 39-61 η κατοχή, 5-2 τα κόρνερ και μια κίτρινη κάρτα για την Μπάγερν.

LIVE: Τετ α τετ για τον Ρόμπεν χάνει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 29′!

LIVE: Πρώτη κίτρινη κάρτα για την Μπάγερν στο 28’ για τον Ντάντε!

LIVE: Εξαιρετική αντίδραση του Βαιντερφέλερ μετά από πολύ δυνατή κεφαλιά του Μάντσουκιτς!

LIVE: Οι πρώτες… ξυλιές κάνουν την εμφάνισή τους ανάμεσα στο Ριμπερί και τον Λεβαντόφσκι!

LIVE: Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στο Γουέμπλεϊ και την υποδέχεται ο Ούλι Χένες.

LIVE: Οι παίκτες της Μπάγερν παίζουν με μακρινές μπαλιές μέχρι στιγμής, χωρίς να καταφέρνουν να βρίσκονται.

LIVE: Η Ντόρτμουντ θα πρέπει να σκοράρει γρήγορα γιατί το πιθανότερο είναι πως σε λίγη ώρα οι παίκτες της Μπάγερν θα μπορούν να ανεβάσουν την απόδοσή τους.

LIVE: Στο 22’ και πάλι ο Νόιερ κρατά την μπάλα σταθερά στα χέρια του μετά από σουτ των αντιπάλων.

LIVE: Αυτή τη στιγμή η κατοχή είναι 65-35 και η Ντόρτμουντ έχει κερδίσει 4 κόρνερ έναντι της Μπάγερν.

LIVE: Ο Γκουντογκάν είναι ο κρυφός άσος που έβγαλε από μανίκι ο Κλοπ!

LIVE: Στην κόντρα και πάλι η Ντόρτμουντ στο 18ο λεπτό με τον Ρόις να μπαίνει από τα αριστερά, να σουτάρει και τον Νόιερ παραχωρεί κόρνερ ακόμη μια φορά.

LIVE: Η Μπάγερν έχει αρχίσει να ανεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά μέχρι και τώρα, δεν έχει καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία.

Γρήγορος, φρενήρης ρυθμός αλλά μακριά από μια καλή τελική προσπάθεια σχολιάζει ο Γκάρι Λίνεκερ.

LIVE: Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Ντόρτμουντ! Στο 13’ ο Λεβαντόφσκι σούταρε από μακριά με τον Νόιερ να στέλνει σε κόρνερ την μπάλα. Στο 14’ και πάλι ευκαιρία με τον Μπλατσικόφσκι και πάλι κόρνερ!

LIVE: Καθόλου καλή μέχρι στιγμής η εικόνα της περσινής φιναλίστ.

LIVE: 66% – 34% η κατοχή της μπάλας για τους «κιτρινόμαυρους»

LIVE: Καλή αντεπίθεση για τη Ντόρτμουντ! Πρώτο σουτ από τον Μπλατσικόφσκι στο 10’.

LIVE: Πρώτη οργανωμένη επίθεση για την Μπάγερν στο 8′. Η μπάλα κατέληξε στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα.

LIVE: Σκληρές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Ο Σβαινστάιγκερ χρεώνεται με φάουλ και στη συνέχεια της φάσης δεύτερο κόρνερ για την Ντόρμουντ στο 6′.

LIVE: Πολύ ψηλά η πίεση των “κιτρινόμαυρων” και μέχρι στιγμής έχει αφήσει εκτός παιχνιδιού τους Βαυαρούς!

LIVE: 3′ Επιθετικά έχει μπει η Ντόρτμουντ! Παίρνει το πρώτο κόρνερ.

LIVE: Λίγη ώρα πριν τη σέντρα ο Ματίας Ζάμερ είναι ένας από τους λίγους που δικαιούνται να έχουν ανάμεικτα συναισθσήματα καθώς το 1997 σήκωσε το “ιερό δισκοπότηρο” του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με την Ντόρτμουντ, ενώ τώρα είναι αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν. “Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δεν χωράνε συναισθηματισμοί” δηλώνει ο ίδιος.

LIVE: Ο ύμνος του Champions League ηχεί στο γήπεδο! Οι παίκτες και των δύο ομάδων έχουν παραταχθεί και είναι έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη.

LIVE: Ο Κλοπ χαλαρός μπαίνει για να πάρει τη θέση του στον πάγκο της ομάδα του.

Όλα έτοιμα στο Γούμπλεϊ! Αυτή τη στιγμή, ο αγωνιστικός χώρος είναι γεμάτος από νεαρά παιδιά που κρατούν σημαίες με τα χρώματα των δύο ομάδων. Το πολύτιμο τρόπαιο κάνει την εμφάνιση του! Ποιος θα είναι εκείνος που θα το κατακτήσει;

Τέλος τα ψέματα! Σε ελάχιστα λεπτά, οι παίκτες της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ θα μπουν στο αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ για να διεκδικήσουν τον μεγαλύτερο και λαμπρότερο ευρωπαϊκό τίτλο: Του κατόχου του Champions League.

Και οι δύο σύλλογοι θα παραταχθούν με το σύστημα 4-2-3-1, και με τις ενδεκάδες τους να αποτελούνται από τους: Βαϊντενφέλερ, Σμέλτσερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Μπέντερ, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Γκρόσκροϊτς, Ρόις και Λεβαντόφσκι για την Μπάγερν, ενώ αντίστοιχα με τους Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί και Μάντζουκιτς, θα παραταχθεί η Ντόρτμουντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα