“Κεφάλι” παίρνει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις

“Κεφάλι” φαίνεται πως παίρνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που πρόκειται να δημοσιευθούν την Κυριακή.

Στη δημοσκόπηση της RASS

για τον Ελευθερό Τύπο, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 2,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε αυτήν της Alco για το “Πρώτο Θέμα” η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 2,8%.

RASS για Ελεύθερο Τύπο

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 24,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο στο 22,1%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 9,2%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό με 4,7%, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν το 4,6%, η ΔΗΜΑΡ υποχωρεί στο 3,8%, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται στο 1,5%. Η Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου συγκεντρώνει το 1,1%, άλλο κόμμα 3,8%, άκυρο-λευκό 4,7% και 15,2% αδιευκρίνιστη ψήφος.

Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός πιάνει το 53%, 24 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 46,6% εμφανίζεται να θεωρεί πως η κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα το συμφέρον της χώρας, έναντι 31,7% που συγκεντρώνει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση για το ποιον θα εμπιστευόταν περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς του, το 44,1% των ερωτηθέντων απαντά μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ το 25,7% συγκεντρώνει η επιλογή κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς “πήρε κεφάλι” και στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, για πρώτη φορά, με διαφορά 6,6% από τον Φώτη Κουβέλη που ακολουθεί.

Alco για Πρώτο Θέμα

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία είναι στην πρώτη θέση με ποσοστό 24,9%. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,9% βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 11%. Το ΠΑΣΟΚ είναι τέταρτο κόμμα με 5,8%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ακολουθούν με 5,2%. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το ΚΚΕ με 5,1% , η ΔΗΜΑΡ με 4,1%.

Το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, Νέα Ελλάδα, πιάνει το 2,2%, ενώ αυτό του Αλέκου Αλαβάνου, Σχέδιο Β, βρίσκεται στο 2%, ενώ ακολουθούν οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 1,6%. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 10%.

Υπέρ του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου τάσσεται το 52% των ερωτηθέντων έναντι 35% που δηλώνει κατά.

Keywords
Τυχαία Θέματα