Η ολική επαναφορά του Παπανδρέου: Δηλώνει παρών για την Κεντροαριστερά, δεν διαλύει το Κίνημα

Δεν το λέει απόλυτα καθαρά αλλά φαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει “παρών” στο διάλογο της κεντροαριστεράς, καθώς όπως φαίνεται, η εκλογή Μητσοτάκη λειτουργεί ως καταλύτης εξελίξεων σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος. Το κάλεσμα που απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά γίνεται πλέον με διαφορετικούς όρους από αυτούς που προηγήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, με το χώρο του κέντρου να δέχεται πρωτοφανή πίεση από το νέο διπολισμό Τσίπρα

και Μητσοτάκη. Θεωρητικά, από αυτή την προσπάθεια, δεν υπάρχει η πολυτέλεια των αποκλεισμών.

Κι αυτό, την ώρα που υπάρχει καχυποψία από όλες τις πλευρές (τόσο από την πλευρά Παπανδρέου όσο και από την πλευρά Φώφης Γεννηματά και Ευ. Βενιζέλου - αφού δεν είναι λίγα τα όσα προηγήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια ανάμεσα στα στελέχη) για το ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του εγχειρήματος.

Το Σεπτέμβριο η προσχώρηση του Γ. Παπανδρέου και των στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ στο ΠΑΣΟΚ χάλασε όταν η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον πρώην Πρωθυπουργό τη διάλυση του κόμματός του αλλά και την διακριτική απουσία του από τις λίστες του ΠΑΣΟΚ. Αυτό δυναμίτισε σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια προσέγγισης, όπως αντίστοιχα η ίδρυση του ΚΙΔΗΣΟ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ψύχρανση των δυο πλευρών. Αποτέλεσμα ήταν ο Γ. Παπανδρέου να πάρει την απόφαση και να μην κατέβει στις εκλογές, όταν στις προηγούμενες του Ιανουαρίου δεν είχε καταφέρει να πιάσει το όριο του 3% και να μπει στη βουλή.

“Ο χώρος χρειάζεται ένα εγερτήριο πολιτικό δημοκρατικό ΣΟΚ για να ανανήψει. Τίποτα λιγότερο. Όλα από τη βάση. Τώρα. Τα υπαρξιακά ζητήματα του χώρου μπορεί να τα λύσει ο κόσμος του, κανένας άλλος”, δήλωσε την προηγούμενη βδομάδα στη Real News ο πρώην Πρωθυπουργός και ζητά συμφωνία μεταξύ των κομμάτων του χώρου ώστε η ανοικτή προσφυγή στη βάση, να οδηγήσει σε Συνέδριο όπου θα αποφασιστούν τα πάντα - όνομα, σύμβολα, καταστατικό και κυρίως πολιτικές θέσεις αλλά και εκλογή Προέδρου και οργάνων από τη βάση.

Ο κ. Παπανδρέου ζητά ο διάλογος αυτός να γίνει χωρίς προαπαιτούμενα και μόνο με πολιτικούς όρους, χωρίς πάντως να μιλά για διάλυση των υπαρχόντων σχηματισμών. Από εκεί και πέρα, όπως λένε στενοί του συνεργάτες, ζητούμενα παραμένουν τόσο η βάση της συνεργασίας, όσο και το πολιτικό της στίγμα, αφού ο χώρος της κεντροαριστεράς περιλαμβάνει πλέον πολλά και διαφορετικά μέλη, κόμματα και ιδεολογίες. Αυτό που όλοι σκέπτονται και κανείς δεν ομολογεί πάντως δημοσίως, είναι ότι στελέχη υπάρχουν, ζητείται όμως ένας επικεφαλής που θα μπορούσε να ενώσει δημιουργικά και δυναμικά το χώρο. Κάτι τέτοιο, αυτή τη στιγμή, δε διαφαίνεται στον ορίζοντα.

The post Η ολική επαναφορά του Παπανδρέου: Δηλώνει παρών για την Κεντροαριστερά, δεν διαλύει το Κίνημα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα