Η καρμική σχέση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον σεφ Γκουστώ του Ratatouille

H ταινία της Pixar Ratatouille βασίζεται σε ένα λεκτικό εύρημα που αποτελούσε το μότο του διάσημου σεφ Αύγουστου Γκουστώ: «Ολοι μπορούν να μαγειρεύουν». Με βάση αυτό χτίστηκε το σενάριο που επέτρεπε στον πρωταγωνιστή-αρουραίο Ρέμι να είναι ένας κορυφαίος μάγειρας που αναγκάζει τον σκληρό και άκαμπτο κριτικό Αντον Ιγκο να τον παραδεχθεί και να τον αποθεώσει, φτάνοντας στο σημείο να χάσει ακόμη και τη δουλειά του.

Στην ίδια λογική βασίζεται

και το βασικό πολιτικό σύνθημα που φαίνεται ότι προκρίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης για την κεντρική προεκλογική καμπάνια με βάση την οποία θα πολιτευθεί Το Ποτάμι: «Πολιτική για όλους»

Όπως μάλιστα αναφέρεται στον σημερινό Μικροπολιτικό η βασική ιδέα είναι το ότι τα μέλη του νέου κόμματος δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, αλλά επαγγελματίες πολίτες που θέλουν και έχουν δικαίωμα να κάνουν πολιτική.

Πιστεύουν μάλιστα ότι στη σημερινή κατάσταση θα τα καταφέρουν καλύτερα από τους άλλους.

Για να το αποδείξουν μάλιστα σύντομα θα δώσουν στη δημοσιότητα μέσα από το ιστότοπο topotami.gr, τις βασικές τους πολιτικές θέσεις που έχουν διαμορφωθεί και μέσα από διαβούλευση στο διαδίκτυο.

Εως τότε…

Keywords
Τυχαία Θέματα