Η Εθνική έχει τα λεφτά – Γιατί δεν την αφήνουν να ανακεφαλαιοποιηθεί

Σε καταγγελίες που θα προκαλέσουν αντιδράσεις προχώρησε σήμερα ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΕΤΕ), σχετικά με την προσφάτως ανακοινωθείσα αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας.

Οι υπάλληλοι καταγγέλλουν παρέμβαση της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος στην διαδικασία, βάζοντας

στο στόχαστρο τον διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο.

Ο ρόλος του κ. Προβόπουλου ελέγχεται καθώς αναφέρεται ότι ο ίδιος συμμετείχε στη διευρυμένη συνάντηση με την Τρόικα μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα και την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αν. Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΕΤΕ, Γιώργο Γιαννακόπουλο, κάποιοι από την ΤτΕ στο παρασκήνιο προσπαθούν να αποκλείσουν τους παλιούς μετόχους και κατά συνέπεια και τα ασφαλιστικά ταμεία από την συμμετοχή τους στην διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας.

Πληροφορίες του koolnews.gr από τον τραπεζικό κλάδο θέλουν την Εθνική Τράπεζα να διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση της, αλλά υπάρχουν αντίθετες αντιδράσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τον κ. Προβόπουλο να επιμένει στη θέση ότι η Εθνική θα πρέπει να ενταχθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι παραπάνω πληροφορίες ενισχύουν για ακόμη μια φορά τις φήμες για τα τραπεζικά παιχνίδια που θέλει να φέρει εις πέρας η Τρόικα, καθώς πολλοί αναλυτές και στελέχη των αγορών, θεωρούν πως με το πόρισμα της κεφαλαιακής επάρκειας των Ευρωπαϊκών τραπεζών, επιχειρείται ο αφελληνισμός του τραπεζικού συστήματος με το management των ελληνικών τραπεζών να περνάει σε τράπεζες του εξωτερικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα