Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό – Οι σίγουροι, οι μετέωροι και οι φευγάτοι

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με επιτυχημένο τρόπο την φετινή αγωνιστική περίοδο. Πήρε το πρωτάθλημα με την μέθοδο sweep, κόντρα στον Παναθηναϊκό, έφτασε ως τον τελικό της Ευρωλίγκας στη Μαδρίτη, όπου και ηττήθηκε από την Ρεάλ και η μόνη παραφωνία ήταν ο αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδας, στην αρχή της χρονιάς από τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού,

ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι είναι στο όριο...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Οι φευγάτοι

Ο πρώτος «φευγάτος» είναι ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, του οποίου το συμβόλαιο έληξε και δεν υπάρχει διάθεση ανανέωσης από την πλευρά των «ερυθρόλευκων». Ο κύριος λόγος είναι οι τραυματισμοί του, που δεν του επέτρεψαν να βοηθήσει και τόσο πολύ φέτος την ομάδα. Στους πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν διάθεση να πάρουν τέτοια ρίσκα και να... χαραμίζουν μια θέση στο ρόστερ με έναν παίκτη που είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Αν ο Πέτγουεϊ καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν έβγαζε τόσα προβλήματα τραυματισμών στον ώμο, τα δεδομένα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτή του Μπράιαν Ντάνστον. Δεν είναι ίδια με του Πέτγουεϊ, αλλά υπάρχει και εδώ σενάριο φυγής. Το συμβόλαιο του Αμερικανου έληξε, στον Ολυμπιακό περίμεναν περισσότερα από εκείνον, αλλά το γεγονός ότι αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας του... σώζει κάπως τη χρονιά. «Αγκάθι» πάντως υπάρχει στο οικονομικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να του κάνει αύξηση και με δεδομένο το ενδιαφέρον της Εφές [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ], θα μπορέσει να βρει περισσότερα λεφτά, αν αυτή είναι η επιθυμία του Αμερικανού. Αν πάντως πάει στις συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και ζητήσει περισσότερα λεφτά, τότε σίγουρα θα τα... χαλάσουν.

Η τρίτη περίπτωση είναι αυτή του Όλιβερ Λαφαγέτ. Ο Αμερικανός με Κροατικό διαβατήριο αποκτήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε και στο συμβόλαιο του υπάρχει μια οψιόν αυτόματης ανανέωσης του συμβολαίου, ωστόσο δεν απέδωσε τα μέγιστα και όλα όσα περίμεναν στον Ολυμπιακό από τον ίδιο, οπότε δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να βρουν περιφερειακούς παίκτες με λιγότερα χρήματα.

Η τελευταία περίπτωση είναι αυτή του Δημήτρη Κατσίβελη, του οποίου το συμβόλαιο έληξε. Ο ίδιος ο παίκτης θέλει να πάει σε κάποια ομάδα που θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και όλα δείχνουν πως οι δρόμοι Κατσίβελη και Ολυμπιακού θα χωρίσουν.

Οι μόνιμοι

Ξεκινάμε από τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης Σπανούλης έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να πουληθεί, να αποχωρήσει και γενικώς να φύγει από τον Ολυμπιακό. Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει και ο... υπαρχηγός, Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος έχει συμβόλαιο, έκανε και εξαιρετική χρονιά, οπότε δεν συντρέχει λόγος φυγής από το λιμάνι. Στο ΣΕΦ επίσης θα βρίσκεται και ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος πέρυσι ανανέωσε το συμβόλαιό του και μένει κανονικά. Σε ό, τι αφορά τον Βαγγέλη Μάντζαρη πέρυσι ανανέωσε κι εκείνος το συμβόλαιό του, οπότε μένει, όπως επίσης θα μείνει και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να θέλουν να του δώσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και πιο ενεργό ρόλο. Την επόμενη σεζόν θα βρίσκονται στην ομάδα και οι: Δημήτρης Αγραβάνης, Βασίλης Καββαδάς.

Τέλος, πόντους φαίνεται να κερδίζει και ο Οθέλο Χάντερ, ο οποίος έχει και αυτός οψιόν αυτόματης ανανέωσης. Ο σέντερ του Ολυμπιακού, έδωσε περισσότερα από όσα περίμεναν στον Ολυμπιακό και η παραμονή μοιάζει ως εφικτό σενάριο και σε περίπτωση που ο Ντάνστον αποχωρήσει, τότε θα κερδίσει ακόμη περισσότερους πόντους.

Με ερωτηματικό

Ο πρώτος παίκτης που βρίσκεται στο όριο είναι ο Τρέμελ Ντάρντεν. Κατά γενική εικόνα η χρονιά δεν ήταν και τόσο καλή, παρόλα αυτά στους τελικούς του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε καλά παιχνίδια. Για τον ίδιο δεν είναι καθόλου ευνοϊκό ότι ο Λοτζέσκι είναι αμετακίνητος και ο Παπαπέτρου την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτή του Κώστα Σλούκα. Το συμβόλαιό του λήγει, τόσο από την πλευρά του Ολυμπιακού όσο και από τη δική του υπάρχει η διάθεση για συζήτηση. Από το KoolNews.gr [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ] σας γράψαμε για τις απαιτήσεις που έχει ο ίδιος ο παίκτης για να μείνει, δηλαδή να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και περισσότερες πρωτοβουλίες. Αν πάντως δεν τα βρουν, μάλλον ο Σλούκας ετοιμάζει βαλίτσες για το εξωτερικό.

Ο τελευταίος παίκτης είναι ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, το συμβόλαιό του λήγει και υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης. Ο Έλληνας παίκτης ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και αυτή η συνθήκη αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στη συνεργασία των δύο πλευρών.

The post Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό – Οι σίγουροι, οι μετέωροι και οι φευγάτοι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα