Η επιστολή βόμβα του Αμπντελατίφ Κεσίς για τη Λεά Σειντού – «Θα εξηγηθεί ενώπιον δικαστή»

Επίθεση στην Λέα Σεϊντού και σε δημοσιογράφο της της Le Monde εξαπέλυσε ο Αμπντελατίφ Κεσίς, δημιουργός του «Η ζωή της Αντέλ».

Σε κομμάτι που παραχώρησε προ ημερών στη δημοφιλή γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Rue89, με τίτλο «Για όλους όσους θέλουν να καταστρέψουν τη "Ζωή της Αντέλ"», ο σκηνοθέτης του βραβευμένου φιλμ έσπευσε να ισχυριστεί ότι τόσο η πρωταγωνίστρια του, Λέα Σεντού, όσο και ένας αξιοσέβαστος δημοσιογράφος της

εφημερίδας Le Monde θέλησαν να βλάψουν τη φήμη του ίδιου και της ταινίας του.

Χαρακτηρίζοντάς την Σεϊντού «καιροσκόπο», ο οργισμένος σκηνοθέτης θεωρεί ότι η ξαφνική μεταστροφή της νεαρής εναντίον της ταινίας, ιδίως μετά από τις τόσες εκδηλωμένες χειρονομίες αγάπης και λατρείας στις οποίες η όμορφη Λέα είχε καταφύγει τους τελευταίους μήνες, οφείλεται σε ανθρώπους που εχθρεύονται τον ίδιο και οι οποίοι την χρησιμοποίησαν για να τον διασύρουν.

Επειδή, όμως, η Σεϊντού «δεν δείχνει υποχρεωμένη να δώσει εξηγήσεις», σύμφωνα με τα λεγόμενα του σκηνοθέτη, «θα χρειαστεί να εξηγηθεί ενώπιον δικαστή, από τη στιγμή που είναι ενήλικας και υπεύθυνη για τις πράξεις της».

Με την εκτενή ανοιχτή επιστολή που συνέταξε ο Αμπντελατίφ Κεσίς είναι και μια δήλωση που την συνοδεύει και η οποία προέρχεται από τον αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας Rue89. «Προειδοποιήσαμε τον Κεσίς ότι, με τα όσα γράφει, υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να τον αποκαλέσουν παρανοϊκό. Η απάντησή του ήταν "Πολύ καλά. Αυτό είναι καλύτερο από το να με λένε τύραννο ή δεσποτικό, όπως με έχουν ήδη αποκαλέσει. Τουλάχιστον η παράνοια είναι αναγνωρισμένη ασθένεια"».

Keywords
Τυχαία Θέματα