Η Ελλάδα μπροστά στον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ισχυρές μεταναστευτικές ροές, με την ένταση του φαινομένου να ενισχύεται και από τις μεγάλες κοινωνικοοικονομικοπολιτικές μεταβολές σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Την ίδια ώρα το φαινόμενο ενισχύουν παράγοντες όπως η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, η εκτεταμένη ακτογραμμή της, το πλήθος των νησιών και βραχονησίδων της, η πυκνότατη στην ναυτιλιακή κίνηση στο

Αιγαίο Πέλαγος, η εγγύτητα προς τις τουρκικές ακτές και οι σχετικά μικρές θαλάσσιες οδοί. Παράγοντες που φυσικά εκμεταλλεύονται και τα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα, για να μεταφέρουν τους παράνομα διακινούμενους αλλοδαπούς στη χώρα μας.

Ανάμεσα στις εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές όμως που ήρθαν και παγιδεύτηκαν στην Ελλάδα ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη βρίσκονται και ακραία στοιχεία. Άνθρωποι οι οποίοι συγγενεύουν ιδεολογικά με το Ισλαμικό Κράτος και εδώ και κάποια χρόνια έχουν εμφανίσει υπόγεια δραστηριότητα στην χώρα μας.

Ο φόβος των ελληνικών αρχών αυξάνεται μπροστά στο φαινόμενο του προσηλυτισμού. Προσηλυτισμού που σύμφωνα με πληροφορίες, λαμβάνει χώρα στα δεκάδες παράνομα τζαμιά στο κέντρο της Αθήνα και ειδικότερα σε περιοχές όπως η Βικτωρία, τα Κάτω Πατήσια και ο Άγιος Παντελεήμονας.

Οι εξεγέρσεις με τα σοβαρά επεισόδια που ακολούθησαν σε Γαλλία το 2005, Ηνωμένο Βασίλειο το 2011 και Σουηδία προ μερικών μηνών απέδειξαν το αυτονόητο. Πως την ώρα που το Ισλάμ περνά τον δικό του Μεσαίωνα, είναι για τις δυτικές κοινωνίες πολύ δύσκολο να αφομοιώσει εξτρεμιστές μουσουλμάνους. Αντ' αυτού οι άνθρωποι αυτοί συντηρούνται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες ανεχόμενοι τις αξίες που θεωρούνται στην Ευρώπη αυτονόητες. Αξίες όπως ο σεβασμός το δικαίωμα στην ζωή.

Οι ελληνικές αρχές έχουν γνώση της κατάστασης που επικρατεί. Χρειάζεται μόνο πολιτική βούληση προκειμένου και λόγω της επέλασης του Ισλαμικού Κράτους, να αποτραπεί η ανάπτυξη τέτοιων ιδεών στην Ελλάδα. Όλα όμως περνούν από την σωστή λειτουργία, καταγραφής, χορήγησης ασύλου ή απέλασης των μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι έρχονται από και στην Ελλάδα.

Ο εθνικός σχεδιασμός ασφάλειας και αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών οφείλει να εκσυγχρονιστεί και να προσαρμοστεί στις απειλές που καραδοκούν. Η λογική του «δεν θα τύχει σ’ εμένα» έχει γεννήσει ήττες και καταστροφές. Στις μέρες μας, ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης είναι προ των πυλών και το στήσιμο μιας προβοκάτσιας από μυστικές υπηρεσίες τρίτης χώρας ή ακόμα από πολιτικούς κύκλους εντός των τειχών είναι εύκολη υπόθεση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Η Ελλάδα μπροστά στον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα