Η δικαστής αθώωσε τον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ

Αθώος για την εκ προθέσεως δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ που έλαβε χώρα στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 κρίθηκε από το Δικαστήριο ο 27χρονος Όσκαρ Πιστόριους. Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν υπέρ του χρυσού Παραολυμπιονίκη, ο οποίος ανακουφισμένος άκουσε τη δικαστή να υποστηρίζει πως ο ίδιος δεν ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή της Στέενκαμπ.

Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα θεώρησε τον Πιστόριους «ανίκανο για φόνο» και κατέληξε στο ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε προσχεδιάσει

τη δολοφονία της 29χρονης Ρίβα, θεωρώντας περιστασιακά τα στοιχεία για φόνο εκ προ μελέτης. Αθώος κρίθηκε και την κατηγορία του φόνου με ενδεχόμενο δόλο και ο Πιστόριους ξέσπασε ξανά σε λυγμούς εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου.

«Ο εισαγγελέας δεν απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης», δήλωσε η δικαστής, όμως ξεκαθάρισε πως ο Παραολυμπιονίκης είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεών του όταν πήρε το όπλο και πυροβόλησε εναντίον της Στέενκαμπ.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η δικαστής απέρριψε κρίσιμες μαρτυρίες γειτόνων του Όσκαρ Πιστόριους, θεωρώντας πως οι μάρτυρες δεν ερμήνευσαν σωστά τα όσα άκουσαν τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου. Δε δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει αναξιόπιστη τη μαρτυρία του ζευγαριού «έκαιγε» τον Πιστόριους δηλώνοντας πως η απόσταση των 100 μέτρων που είχε το σπίτι του φόνου από την τοποθεσία των μαρτύρων είναι τεράστια.

Η Τοκοζίλε Μασίπα υποστήριξε πως οι μάρτυρες κατηγορίες ήταν επηρεασμένοι από τα Μέσα Ενημέρωσης και δε μπορούσαν να παρουσιάσουν έναν ακριβή απολογισμό των γεγονότων. «Κατά τη γνώμη μου, οι μάρτυρες δεν κατόρθωσαν να διαφοροποιήσουν αυτό που γνώριζαν προσωπικά κι εκείνο που άκουσαν να λέγεται από άλλους ή από τα Μέσα Ενημέρωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

The post Η δικαστής αθώωσε τον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα