Η εκδίκηση της Ουκρανίας: Έκοψε το νερό στην Κριμαία για να την μετατρέψει σε έρημο!

Ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας Νικολάι Φεντόροφ ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία μπλόκαρε την παροχή νερού στη βόρεια Κριμαία το οποίο αποτελεί την κύρια πηγή ύδρευσης της χερσονήσου που προσαρτήθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, η Κριμαία να χάσει τις καλλιέργειες της σε 120.000 εκτάρια γης στα οποία είναι απαραίτητη η άρδευση, ενώ οι οικονομικές απώλειες θα φθάσουν 13.600.000 δολάρια που είναι ένα αρκετά σημαντικό ποσό για την περιοχή , δήλωσε ο Φεντόροφ.

Το αρδευτικό κανάλι της βόρειας Κριμαίας ολοκληρώθηκε το 1971 για

να παρέχει υδροδότηση στη χερσόνησο. Η Κριμαία στηρίζεται στην υπόλοιπη Ουκρανία για το 80-85 τοις εκατό του νερού που καταναλώνει. Η Κριμαία θα είναι ουσιαστικά μια άνυδρη έρημος χωρίς το νερό που παίρνει από τον ποταμό Dnipro μέσω των 400 χιλιομέτρων κανάλι της βόρειας Κριμαίας που συνδέει τη χερσόνησο με την υπόλοιπη χώρα. Τα φρούτα και τα λαχανικά της χερσονήσου καθώς και η παραγωγή κρασιού, βασίζεται στην παροχή νερού για την επιβίωσή τους. Το νερό επίσης είναι πηγή ζωής για πολλές πόλεις όπως οι Συμφερούπολη , Σεβαστούπολη , Κερτς , Σουντάκ, Φεοντόσια.

Από την πλευρά του ο Οργανισμός Υδατικών Πόρων της Ουκρανίας αρνείται ότι έκοψε την παροχή νερού στην Κριμαία αναφέρεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού .

Σύμφωνα με τη δήλωση η χερσόνησος χρησιμοποιεί σήμερα το νερό χωρίς νόμιμη άδεια.

«Το κανάλι δεν λειτουργεί κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Ανοίξαμε τα αποθέματα νερού στις 19 Μαρτίου , και το χρέος της Κριμαίας δεν έχει διευθετηθεί ακόμα», λέει στη δήλωση του ο Οργανισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα