Η χώρα όπου το χρήμα ρέει άφθονο!

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι παντρεύει την κόρη του στον πιο χλιδάτο γάμο της δεκαετίας. Αυτές κι αν είναι μυθικές αραβικές νύχτες…

Η πριγκίπισσα του Σουλτανάτου του Μπρουνέι, Χαφιζάχ Σουρουρούλ Μπολκιάχ, μπορεί να παντρεύτηκε έναν ταπεινό δημόσιο υπάλληλο αλλά ο γάμος της -ο οποίος θα αρκέσει περίπου μια εβδομάδα- μόνο ταπεινός δεν θα είναι.  Η οικογένεια προανήγγειλε το χαρμόσυνο νέο με μια ασύλληπτα για τις εποχές της «δυτικής» οικονομικής κρίσης χλιδάτη δεξίωση στο παλάτι των 1700 δωματίων όπου ζουν οι Μπολκιάχ τα τελευταία 600 χρόνια.

Η 32χρονη πριγκίπισσα και ο 29χρονος εκλεκτός

της γνωρίστηκαν στα πολυτελή πρωθυπουργικά γραφεία όπου και οι δύο εργάζονται ενώ μετά τη δημοσίευση της προγαμήλιας δεξίωσης όλοι πλέον περιμένουν να δουν πόσο περισσότερη χλιδή μπορεί να χωρέσει στη γαμήλια τελετή του ζευγαριού που θα γίνει σήμερα με 2000 καλεσμένους!

Η φαντασία μπορεί δικαίως να οργιάσει –κι αργότερα να ξεπεραστεί από την πραγματικότητα- δεδομένου ότι ο Σουλτάνος του Μπρουνέι (χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας πάνω στο νησί Βόρνεο) είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Η επίδειξη πλούτου και η αλόγιστη σπατάλη χρήματος δεν ενοχλούν άλλωστε την κοινή γνώμη καθώς οι 388.190 πολίτες του Σουλτανάτου (το οποίο απαγκιστρώθηκε από τη Βρετανία μόλις το 1984) δεν γνωρίζουν τι σημαίνει οικονομική κρίση. Το ΑΕΠ της χώρας είναι 14,695 δισεκατομμύρια δολάρια (104η στον κόσμο, σε ονομαστικές τιμές, βάση εκτίμησης του 2009) και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι 36.681 δολάρια…

Η πριγκίπισσα Χαφιζάχ είναι το πέμπτο παιδί του Σουλτάνου και της βασίλισσας Σαλεχά ήταν πολύ συγκινημένη κατά τη διάρκεια της τελετής για την ανταλλαγή των όρκων αγάπης κι αιώνιας δέσμευσης με τον αγαπημένο της Μουχαμάντ Ρουζαϊνί, παρασέρνοντας και τον ίδιο τον Σουλτάνο… Κι ας έχει ακόμα 11 παιδιά, πέντε γιους κι άλλες έξι κόρες, από τους τρεις γάμους του!

Keywords
Τυχαία Θέματα