Η ατζέντα του Παναθηναϊκού: Ανανεώσεις συμβολαίων και μετεγγραφές το καλοκαίρι

O Παναθηναϊκός δεν θα προχωρήσει σε άλλες προσθήκες στις εναπομείναντες έξι ημέρες μέχρι να κλείσει η περίοδος των χειμερινών μετεγγραφών, όμως σχεδιάζουν από τώρα το πλάνο τους για το καλοκαίρι. Σκέψη του Αλαφούζου να ανανεώσει το συμβόλαιο του Αναστασίου και του Ντάνιελ Πράνιτς...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Ο Στάθης Ταυλαρίδης και ο Σωτήρης Νίνης είναι οι δύο μετεγγραφές του Παναθηναϊκού

για τον Ιανουάριο και όπως έχουν πει στο πρόσφατο παρελθόν δεν επρόκειτο να προχωρήσουν σε άλλες περιπτώσεις, αν και είχαν την ευκαιρία όπως με τον Χάρη Μαυρία. Στο «πράσινο» στρατόπεδο σειρά είχαν οι ανανεώσεις των συμβολαίων, με αυτή του Μάρκους Μπεργκ να ήταν η πιο σημαντική και η πιο σοβαρή. Ο Σουηδός επιθετικός είναι ό, τι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή και στο Τριφύλλι δεν ήθελαν να την... πάθουν και φρόντισαν να προτείνουν ένα πολύ καλό συμβόλαιο στον πρώτο σκόρερ της ομάδας για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ.

Θέλει να «δέσει» Αναστασίου και Πράνιτς ο Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πρόθεση να υλοποιήσει την σκέψη του να ανανεώσει το συμβόλαιο του Γιάννη Αναστασίου, ως το 2018. Ο «ισχυρός» άνδρας του Τριφυλλιού εκτιμά πάρα πολύ την δουλειά του Έλληνα προπονητή και δεν ξεχνά την πολύ καλή περσινή πορεία του Παναθηναϊκού, ύστερα από την προσθήκη πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών και το κατά πολύ χαμηλό μπάτζετ. Ο Αναστασίου απέδειξε πως δεν χρειάζεται να είσαι... Μάντσεστερ Σίτι για να κάνεις μια καλή πορεία, καθώς με πολύ λίγα λεφτά και με παίκτες με χαμηλή αξία τιμής κατάφερε να στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας και μάλιστα με εμφατικό τρόπο αφού νίκησε τον ΠΑΟΚ με 4-1, ενώ στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου τερμάτισε πρώτος και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα συν του βέβαια για την πρώτη χρονιά της θητείας του στο Τριφύλλι ήταν και το 0-3 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Την φετινή αγωνιστική περίοδο ο Παναθηναϊκός πορεύθηκε στο ίδιο μοντέλο, με λίγα λεφτά, λίγες προσθήκες και κατά 90% στην ίδια ομάδα. Στην Ευρώπη μπορεί να μην τα πήγε καλά, όμως στο πρωτάθλημα βρίσκεται σε καλό επίπεδο, στην 3η θέση και υπολείπεται έξι βαθμών του ΠΑΟΚ και οκτώ του Ολυμπιακού. Θα μπορούσε η βαθμολογική του θέση να ήταν καλύτερη αν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό κέρδιζε και αν δεν έχανε από την Καλλονή εκτός έδρας και από τον ΟΦΗ εντός έδρας. Κατάφερε, ωστόσο, να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και να δυσκολέψει αρκετά τον Ολυμπιακό στο ελληνικό «clasico». To πρωτάθλημα βέβαια έχει πάρα πολύ δρόμο για να κάνει κάτι καλύτερο, ενώ και στο Κύπελλο είναι εντός στόχων, φτάνει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ξάνθης την Πέμπτη (29/1).

Όλα αυτά τα δεδομένα έχουν κάνει τον Γιάννη Αλαφούζο να πιστεύει στον Γιάννη Αναστασίου και σύμφωνα με την «Live Sport» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σκέφτεται να προβεί στην ανανέωση του συμβολαίου του προπονητή μέχρι και το 2018, δείχνοντας έτσι, τόσο στους παίκτες όσο και στους οπαδούς την σταθερότητα που θέλει να έχει ο σύλλογος και την πίστη που έχει στο πρόσωπο του Γιάννη Αναστασίου.

Άλλος ένας παίκτης που ο Αλαφούζος θέλει να τον κρατήσει στην ομάδα και να του προτείνει επέκταση συμβολαίου είναι ο Ντάνιελ Πράνιτς. Η περσινή χρονιά του Κροάτη ήταν εξαιρετική, όμως το καλοκαίρι είχε προκύψει ένα θέμα με το «μένω» και το «φεύγω» του διεθνή ποδοσφαιριστή, κάτι βέβαια που είχε ενοχλήσει την διοίκηση και είχε φτάσει στα αυτιά του Πράνιτς δια στόματος του πρώην τεχνικού διευθυντή, Νίκου Νταμπίζα. Τα προβλήματα όλα έχουν ξεπεραστεί και όπως αναφέρει η «Goal», προς το τέλος του επόμενου μήνα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τον επικεφαλής του γραφείο που ανήκουν τα δικαιώματα του Ντάνιελ Πράνιτς.

Το πλάνο για το καλοκαίρι

Εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι παραπάνω εκκρεμότητες οι ιθύνοντες της «πράσινης» ΠΑΕ θα ξεκινήσουν να υλοποιούν τον μετεγγραφικό σχεδιασμό για το καλοκαίρι, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού. Συγκεκριμένα οι θέσεις αφορούν την επίθεση, την μεσαία γραμμή και την άμυνα.

Ας δούμε όμως τις θέσεις μια, μια αναλυτικά.

Επίθεση: Στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, το πρώτο... βιολί της επίθεσης, ο Μάρκους Μπεργκ τραυματίστηκε και ο Γιάννης Αναστασίου κλήθηκε να βρει μια αξιόπιστη λύση μέσα από το ήδη υπάρχον ρόστερ της ομάδας. Παρόλα αυτά, τόσο ο Πέτριτς όσο και ο Νικος Καρέλης δεν κατάφεραν να καλύψουν επαρκώς το κενό του Μπεργκ. Αυτό θέλουν να κάνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι.

Μεσαία γραμμή: Εδώ παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού κι αν ο Δώνης δεν ήταν σε καλή φόρμα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα. Το καλοκαίρι ο τότε τεχνικός διευθυντής, είχε «κολλήσει» με την περίπτωση του Αμπέιντ. Οι μέρες περνούσαν, ο Αμπέιντ δεν έρχονταν και ο Παναθηναϊκός έμενε χωρίς ποιοτικό χαφ. Τελικώς, ο Γιάννης Αναστασίου προχώρησε στην περίπτωση του Ουασίμ Μπούι, ο οποίος ήρθε δανεικός, αλλά ο Ολλανδός πέρασε και δεν ακούμπησε.

Άμυνα: Αν ο Γκόρντον Σίλντενφελντ αποχωρήσει τελικώς από την ομάδα, τότε θα χρειαστεί κεντρικό αμυντικό. Τον Γενάρη απέκτησε τον έμπειρο αμυντικό, Στάθη Ταυλαρίδη, όμως αν ο Κροάτης επιστρέψει στην Ντιναμό και δεν επεκταθεί η συνεργασία του με το Τριφύλλι, τότε η προσθήκη ενός ακόμη αμυντικού θα είναι αναγκαία.

The post Η ατζέντα του Παναθηναϊκού: Ανανεώσεις συμβολαίων και μετεγγραφές το καλοκαίρι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα